Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanların maaşları sır oldu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanların maaşları sır oldu..

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, Cumhuriyet muhabirinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaç danışmanı olduğu ve bunların ne kadar ücret aldığına ilişkin bilgi edinme talebini reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanların maaşları sır oldu..
16px
24px
14.06.2017 06:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Külliye'sine geçtikten sonra sayıları daha da artan ve son dönemdeki açıklamalarıyla sürekli tartışma yaratan Erdoğan’ın danışmanlarının sayısı ve aldıkları maaş “kamouyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle açıklanmadı.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaç danışmanı olduğu ve bunların ne kadar ücret aldığına ilişkin bilgi edinme talebini reddetti.

Son dönemde tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelen Erdoğan’ın danışmanları ‘sır’ kapsamına girdi. Erdoğan, Saray’a çıktıktan sonra danışman kadrosunu da arttırmış, hemen hemen her alanda kendisine danışman tutmuştu. Bu sayı, daha önce basında 23 olarak yer almıştı. Ancak kesin rakam ve ücretler açıklanmamıştı.

Cumhuriyet muhabiri, Cumhurbaşkanlığı’na bilgi edinme hakkı kapsamında Erdoğan’ın kaç danışmanı olduğunu, bunların toplamda kaç TL ücret aldığını sordu.

Talebe yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, 4982 sayılı Kanunun 25. maddesinde yer verilen, “Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır” hükmü gereğince talebin söz konusu kanun kapsamına girmediğini öne sürdü.

Alican Uludağ/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde