Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atları için At Saray yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atları için At Saray yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen ve birçoğu Katar Emiri’nin verdiklerinden oluşan “At filosu” için Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde yeni bir hara yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atları için At Saray yapılıyor
16px
24px
28.04.2015 05:14
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen ve birçoğu Katar Emiri’nin verdiklerinden oluşan “At filosu” için Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde yeni bir hara yapılıyor. Tarım Bakanlığına ait TİGEM arazisindeki hara için inşaat başladı.

Mahmudiye Belediye Başkanı CHP’li İshak Gündoğan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Eski ahırlar yıkılarak Erdoğan’ın atları için yeniden yapılıyor. İşçiler, gece gündüz çalışıyor. Biz buraya ‘At-Saray’ diyoruz. Saray gibi ahır yapıyorlar” dedi.

EMİRDEN 55 AT

Mahmudiye’deki faaliyet, Katar Emiri Şeyh Tamim’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “At filosu” hediye ettiğini de ortaya çıkardı. Emir’in hediyesi olan 10’u erkek toplam 55 at, geçtiğimiz günlerde yurda getirilerek, Osmanlı döneminden beri Arap atı yetiştiren Eskişehir Tarım İşletmesi Müdürlüğüne teslim edildi.



BAŞKAN ”AT SARAY YAPILIYOR”

 Eskişehir Anadolu TİGEM Müdürü Zafer Öz, ısrarlı sorularımıza rağmen “Bu konuda bilgi veremem” demekle yetinirken, Mahmudiye ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İshak Gündoğan şunları söyledi:

“Bana ulaşan bilgilere göre, 55 atın tümü Cumhurbaşkanı için Katar’dan  getirildi. Eski ahırlar yıkılarak bu atlar için yeniden yapılıyor. İşçiler, gece gündüz çalışıyor. Biz buraya ‘At-Saray’ diyoruz. Saray gibi ahır yapıyorlar. Burası Osmanlı’ya at yetiştiren bir ilçe… Jokey Kulübü de var. Hipodromumuz bitti ama at yarışları Bursa Karacabey’e alındı. Sayın Cumhurbaşkanı’na getirilen atlar ilçemizde kalırsa burası canlanır. Atlar sayesinde atıl durumda olan hipodromumuz da açılır.”
Ali Ekber Ertürk/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde