Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'Dolar' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'Dolar' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan resmi seyahati sırasında ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'Dolar' açıklaması
16px
24px
18.02.2017 07:38
ABONE OLgoogle

Vahap Munyar'ın yazıından alıntı

Dolar 3.5 TL’nin altına iner


Türkiye Varlık Fonu’nun ilanı yapılır yapılmaz dolarda düşüşün başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doların 3.5 liranın altına inmesini bekliyorum. Türkiye’ye para girişi durmayacak, bunu göreceğiz. Çünkü, Türkiye ekonomik açıdan halen güvenli bir liman. Para girdikçe kur düşecek. Büyümede de korkulacak durum olmayacak” dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan resmi seyahati sırasında uçaktaki sohbette Türkiye Varlık Fonu’yla ilgili şu mesajı verdi:

- Varlık Fonu, Türkiye ekonomisine ciddi bir güç kattı. Nitekim ilanı yapılır yapılmaz dolarda düşüş başladı...
Erdoğan, bu konuya şu soru üzerine girdi:

- Hükümet ekonomiyi canlandırmak için teşvikler, paketler hazırladı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin başka önerileriniz var mı? Son günlerde döviz kurlarında gerileme oldu. Para, faiz politikasıyla ilgili değerlendirmeniz nedir?

- Atılan adımlar arasında özellikle Varlık Fonu çok büyük önem arz ediyor. Ama bu adımı attığımızda, bazı o malum kafaların bunu da hazmedemediklerini gördük. Bu işlerden anlamadıkları için hazmedemiyorlar. Biz BOT’yi (yap-işlet-devret) başlattığımız zaman da, PPP’yi (şehir hastanelerinin yapımında uygulanan formül) başlattığımız zaman da bunlar hep aynıydılar.

Dünya ile yarışan projelerin gerçekleştiğini vurguladı:

- Aynı kafa, bunlara da karşı çıkıyor. Mesela, Marmaray’dan neredeyse 200 milyon insan geçti şu ana kadar. Bu sıradan bir olay değil. Aynı şekilde Avrasya Tüneli ciddi bir cazibe merkezi haline geldi. Körfez Köprüsü, bölgeye ciddi bir rahatlama getirdi. Otoyollar da bittiğinde, İstanbul’dan İzmir’e inşallah 2.5 saatte gidilecek. Bunları anlamakta zorlanmış olanlar Varlık Fonu’nu da anlayamıyorlar.

Söz konusu kesimin Varlık Fonu’nu özelleştirme gibi algıladığına değindi:

- Özelleştirme ile ne alakası var? Elden çıkarılan, verilen birşey yok ki... Varlık Fonu’na konulanların hepsi karşı tarafa teminattır. Varlık Fonu ayrıca ortaklığa da girebiliyor. Varlık Fonu ile gücünüze güç katıyorsunuz. Çeşitli imtiyazlar elde ediyorsunuz.

Doların 3.5 liranın altına inmesini beklediğini belirtti:

- Niye? Girdiler olacak da onun için. Türkiye’ye para girişi durmayacak, bunu göreceğiz. Çünkü, Türkiye ekonomik açıdan halen güvenli bir liman. Para girdikçe kur düşecek. Büyümede de inşallah öyle korkulacak bir durum olmayacak.

Bu noktada Cumhurbaşkanı’na şu soru yöneltildi:

- Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar seyahatinde ülkemize para girişi işareti aldınız mı?

- İnşallah...

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde