Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaklar
16px
24px
01.09.2015 10:27
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan’ın mesajında ‘Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır.’ denildi. Erdoğan'ın açıklamasında 'Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır' ifadesi kullanıldı.

Yargı tarafsızlığına vurgu yapan Erdoğan, "Üzülerek ifade etmeliyim ki, yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım gruplar vermiştir. Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım gruplar vermiştir. Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullananlar hüsrana uğrayacak" dedi. 

"BODRUMLARDA, MERDİVEN ALTLARINDA HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN ADALET KURUMLARIMIZ"

Bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye çalışan adalet kurumlarının günümüzde modern alanlarda hizmet vermeye başladığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, yasama, yürütme ve yargı organları üzerine bina edilen devlet yapısıyla, 2023 hedefleri doğrultusunda, kararlı adımlarla ilerliyor. Hâkimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla yargı organı, devletimizin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa etmektedir. Hak ve özgürlüklerin, kardeşliğin, toplumsal barışın ve huzurun en güçlü teminatı adalettir. Adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi, demokratikleşme olmadan da hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi mümkün değildir. Hukuk ve adalet alanında yapılan yatırımları, huzura, sosyal barışa ve ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz. Bu anlayışla, bilhassa son 12 yılda, hukuk devleti ilkesinin güçlenmesi ve demokrasimizin gelişmesi için tarihi önemde reformları hayata geçirmenin yanında, adalet teşkilatımızın fiziki altyapısını da iyileştirdik. Daha önce son derece yetersiz şartlarda, bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye çalışan adalet kurumlarımız, artık ülkemizin her yerinde son derece modern imkânlarla faaliyetlerini sürdürmektedir" ifadelerini kullandı. 

"YARGININ TARAFSIZLIĞI BİZZAT YARGI MENSUBUNUN VİCDANIYLA İLGİLİDİR" 

Yargının tarafsızlığının bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgili olduğunu belirten Erdoğan, "Reformlar devam ettikçe, adalet sistemimizin işleyişi güçlendikçe Türkiye’nin, hukukun eksiksiz tecellisiyle dünyanın örnek aldığı bir ülke olma yolunda ilerleyeceğine inanıyorum. Hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesinin, adil bir yargı sisteminin varlığı ve işleyişiyle mümkün olduğu açıktır. Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güven de güçlenecektir. Bu bakımdan, adalet sistemimizin şeffaflaştırılması ve hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Yargı bağımsızlığı, yargının diğer organlarla ilişkisine bağlıyken, yargının tarafsızlığı bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgilidir" ifadelerine yer verdi. 

"YARGIYA EN BÜYÜK ZARARI, YARGIYI KENDİ TEKELİNE ALMAK İSTEYEN BİR TAKIM GRUPLAR VERMİŞTİR"

Yargı bağımsızlığının önemine vurgu yapan Erdoğan, "Üzülerek ifade etmeliyim ki, yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım gruplar vermiştir. Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır. Tarihî ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır" açıklamasında bulundu. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ VE DEVLET İÇİNE SIZMIŞ PARALEL ÇETELERİ MAŞA OLARAK KULLANANLAR HÜSRANA UĞRAYACAK"

Erdoğan, "Türkiye, demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacaktır. Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir. Bu düşüncelerle, 2015-2016 Adli Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde