Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zafer Çağlayan davası açıklaması: Çok pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zafer Çağlayan davası açıklaması: Çok pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesi havalimanında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'a Zafer Çağlayan'la ilgili iddialar soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zafer Çağlayan davası açıklaması: Çok pis kokular geliyor
16px
24px
08.09.2017 11:07
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesi havalimanında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'a Zafer Çağlayan'la ilgili iddialar soruldu. Erdoğan, "Hukuki çerçevede değerlendirmek doğru değil. Açıkça ben bunu Türkiye'ye atılmış siyasi bir adım gibi anlıyorum. Neymiş İran'la yaptırımları delmiş. Bizim İran'a yaptırımımız yok ki" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf davasına ek iddianameyle eski bakanlardan Zafer Çağlayan da sanık olarak eklenmesine ilişkin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Zafer Çağlayan’ın sanık olarak eklenmesine ‘Hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak mümkün değil’ diyen Erdoğan, ‘Burada bizim eski Ekonomi Bakanı’mıza yönelik atılan bu adımı Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bir adım olarak görüyorum’ dedi.

Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldı

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları…

Kazakistan’la işbirliğimizin daha da güçlendirilmesi konusunda neler yapabileceğimizi ele alacağız. Ziyaretimiz vesilesi ile çeşitli anlaşmalar imzalayacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne de iştirak edeceğiz. Hem ikili münasebetlerimizi hem de Suriye, Irak, Filistin, Myanmar başta olmak üzere önemli bölgesel gelişmeleri görüşeceğiz.

Arakan’daki katliamın durması için çok ciddi bir diplomasi gerçekleştiriyoruz. 20 ayrı lider ile görüşme yaptım. Ülkemiz sayesinde bazı konularda sonuç almaya başladık.

ÇADIR KAMPLARI KURMAYI PLANLIYORUZ

Eşim ile Dışişleri Bakanımız, oğlum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da Rohingyalı Müslümanları ziyaret ettiler. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bazı konularda netice almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardımın dağıtımını gerçekleştirdi. 10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, çadır kampları kurmayı planlıyoruz.

MERKEL’İN TÜRKİYE’NİN AB-TÜRKİYE ÜYELİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

Açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır, bizi hep bu tür açıklamalarla oyaladılar. Aynı açıklamalar devam ediyor. Türkiye’deki referandum öncesinde Avrupa ülkelerinin bizlere karşı takındığı tavır çok açık, net ortadaydı. Şahsım başta olmak üzere bakanlarımızın birçoğuna kendi ülkelerine giriş izni vermediler. Halbuki, bu onlarla alakalı bir şey değildi. Bu ülkemizdeki bir referandum sürecine, orada yaşayan soydaşlarımızın demokratik haklarını o ülkede özellikle kullanma hakkıydı. Yatıyorlar kalkıyorlar, AK Parti, Türkiye, Erdoğan. Bizimle ne işiniz var ya. Erdoğan’a, Türkiye’ye vurmak size oy mu kazandıracak. Artık Türkiye birçok şeyleri aşmış vaziyette. Bu ufku Türkiye aştığı için de bunlar rahatsız oluyorlar.

ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

(ABD’de Zafer Çağlayan hakkında iddianame) Bu konu gerçekten ilginç bir konu. Hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak mümkün değil. Burada bizim eski Ekonomi Bakanı’mıza yönelik atılan bu adımı Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bir adım olarak görüyorum. Neymiş İran’la ilgili yaptırımları delmiş. Biz İran’a bir yaptırım kararı almadık. Atılan bu adımlar siyasidir. Amerika’nın bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da Halk Bankası Genel Müdürü’müz hakkındaki konu da böyledir.

KORUMALAR HAKKINDA AÇILAN DAVALAR

Korumalar hakkında dava açtılar. Bu ABD yönetiminin düşmüş olduğu aczi gösteriyor. Kendilerine de bunlar bildirildi. Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şeydir. Adil bir devlet olmak hukuk sisteminin adil olmasından geçer.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI TARTIŞMASI

Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içerisinde oldu bundan sonraki süreçte de diyaloğun güçlenerek devamı, Türkiye’nin geleceği bakımından çok çok önemli. Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde