Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kavurmacı ve yeni kabine' açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kavurmacı ve yeni kabine' açıklaması...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kavurmacı ve yeni kabine' açıklaması...
16px
24px
24.05.2017 17:01
ABONE OLgoogle

Bu ortamda NATO'nun daha faal olması ve terörle mücadelede müttefiklere daha fazla destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ortamda NATO'nun daha faal olması gerekiyor. Avrupa Atlantik bölgesinde güç dengesinin devamı için NATO'nun caydırıcılığını terörle mücadelede tahkim etmesi gerekiyor. Müttefiklerin 2014 Galler zirvesindeki gibi GSMH asgari yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırmaları gerekmektedir. Brüksel zirvesinde bu iki konuyu ele alacağız. Zirve kapsamında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacağız. Zirveden önce Avrupa Konseyi Başkanı sayın Tusk ile bir görüşme yapacağım. Türkiye AB ilişkilerinde son durumu ve atılacak adımları ele almayı öngörüyoruz. Avrupa'da yaşanan vatandaşlarımızla biraraya gelip hasret gidereceğiz" dedi.

SORU - CEVAP

SEYAHATTEN SONRA MYK BELİRLENECEK

Bizim a takım b takım yok, seçilenlerin hepsi a takımdır. Seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp MYK'yı belirlemiş olacağız ve belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili kongre kapanışındaki ifade ettiğim gibi tüm bakan arkadaşlarımızdan 6. ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek yol haritası isteyeceğim. Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar. Bu yol haritası 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak ve her bakan ve bakanlık önümüzde ne var, ne yapacağız, bunları altındaki tüm çalışma arkadaşları ile paylaşacak.

BAKANLIKLARIN YOL HARİTALARINI TAKİP İÇİN İKİ EKİP

Cumhurbaşkanlığında oluşturacağım bir ekiple ve partimizde oluşturacağımız ekiple bu yol haritasını takibe alacağız. Zira önümüzde 2019 süreci ülkemiz için çok çok önemli bir süreç.

Başbakan vekili olarak Binali Bey'le de bunların değerlendirmesini yapacağız. Yapılması gereken bir şey varsa kararlaştırır adımlarını atarız.

Parlamentodaki haftalık salı toplantıları dışında, parlamentoya gideriz ama tabii ki, Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Böyle bir konumum yok. Grup toplantıları olsun, oralarda haftalık konuşmalarımızı da yaparız ona mani bir hal yok.

Avrupa Birliği'nin bu süreç içerisinde, Dışişleri ayağımız, AB'den sorumlu bakan ayağımız var. Biz elimizden gelen her şeyi a'dan z'ye yapıyoruz. Karşıdan da bunun karşılığını bekliyoruz. Bunların karşılığını arkadaşlarımız kovalamaya devam edecekler. AB de kendi üzerinde düşen görevi yerine getirmesi gerekir. AB kendi kapısında bir dilenci mesabesinde göremez böyle bir hakları da yok. Siz Türkiye'den ne bekliyorsunuz.

Avrupa Birliği Türkiye kendisi çekilsin, bunu bekliyor havasında biz de diyoruz ki böyle bir şey varsa kararı siz verin. Kararı siz verirseniz biz işinizi zorlaştırmayız. Bu görüşmelerde bunu konuşacağız. Bizim olmazsa olmazımız da değil. Bunun da bilmemiz lazım.

(Avustuya'nın açıklamaları için) Bloke eden bloke olur, olay bu kadar basit.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ GRUP TOPLANTILARINA KATILACAK MI?

Parlamentodaki haftalık toplantılarımızı yaptığımız Salı toplantıları dışında tabii ki toplantılarımız yapılacak ama meclis salonuna girmek gibi bir konumum yok. Ama grup toplantılarında haftalık konuşmalarımızı yapacağız.

YENİ DÖNEMDE AB İLE İLİŞKİLER

Bunun dışında AB'nden sorumlu bakan ayağımız ve dışişleri bakanımız süreci takip ediyor. Gereken neyse yapıyoruz ancak karşı taraftan karşılığını bekliyoruz. Bizim AB'den kopmak diye bir derdimiz yok AB de üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Parlamentoya gidecek misiniz?

Salı toplantıları dışında tabi ki parlamentoya gideriz, grup odamızda bulunuruz ama Meclis salonuna girmek bir durumumuz yok. Ama grup toplantılarında, haftalı konuşmalarımızı yaparız, ona mani yok. 

AB'ye rest

Bizim Avrupa Birliği'nden kopmak gibi bir durumumuz yok ama onlar da üzerine düşeni yerine getirmeli. Bizi dilenci gibi görmeye hakları yok. Bizim onlara anlatacağımız bu. Ben şunu biliyorum AB, Türkiye kendi çekilsin havasında. Biz de diyoruz ki böyle bir şey varsa kararı siz verin, kararı verirseniz biz işinizi zorlaştırmayız.

KAVURMACI'NIN SERBEST KALMASI

Muhalefet ısrarla siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı iddia ediyor, sizin değerlendirmeniz nedir?

Hep söyleriz, müddeyi iddiasını ispatla mükelleftir. İBB'nin damadını söylüyorsan tamam bu konu yargı ile alakalı bir konu. Bunun beraatine karar vermemiş. Denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Bunu kalkıp da siyasi partinin içerisinde bu şekilde AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleri ile uğraşsınlar. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde