Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’dan ikinci ret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’dan ikinci ret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Axel Springer’in tepe yöneticisi Mathias Döpfner’e karşı ihtiyati tedbir kararı reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’dan ikinci ret
16px
24px
21.06.2016 15:32
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Almanya ve Avrupa’nın en büyük medya gruplarından Axel Springer’in tepe yöneticisi Mathias Döpfner’e karşı ihtiyati tedbir kararı alınması talebiyle üst mahkemeye yapılan başvuru da reddedildi.

Döpfner’in komedyen Jan Böhmermann’ın ‘Erdoğan şiirine’ verdiği destek üzerine başlatılan hukuki süreçte ilk başvuru 10 Mayıs’ta Köln Bölge Mahkemesi tarafından reddeilmişti.

Mahkeme ‘hakaret’ gerekçesiyle Döpfner’e karşı ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvuran Erdoğan’ın talebini, ‘şikayet edilen kişinin ifade özgürlüğü hakkı’na bağlı olarak reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman avukatı Ralf Höcker tarafından temyiz edilen karar üst mahkeme tarafından da reddedildi.

Nisan ayında Alman Welt am Sonntag gazetesinde bir mektubu yayımlanan Döpfner, komedyen Böhmermann’la dayanışma içinde olduğunu ifade etmiş ve çok güldüğü şiiri dolayısıyla kendisine destek vereceklerini söylemişti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde