Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra AKP’ye resmen üye oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra AKP’ye resmen üye oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 33 ay (2 yıl 9 ay) sonra partiye katılım formunu imzalayarak resmen AKP üyesi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra AKP’ye resmen üye oldu
16px
24px
02.05.2017 13:49
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından üyeliğinden ayrıldığı, kurucusu olduğu AKP’ye 33 ay aradan sonra yeniden üye oldu.

Cumhurbaşkanı saat 13:20’de AKP Genel Merkezi’ne geldi.

Erdoğan’ın binaya girişi sırasında karşılamak için bekleyenler arasında ağlayanlar olduğu dikkat çekti.

Hazırlanan partiye katılım formu Başbakan Yıldırım tarafından kendisine sunulmasının ardından Erdoğan formu imzalayarak, partiye resmen üye oldu. Cumhurbaşkanı, formu Yıldırım’a bizzat teslim etti.

GENEL BAŞKANLIK 21 MAYIS'TA

Erdoğan, parti genel merkezinde üyelik beyannamesini imzalayarak AK Parti'ye üye oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.

"Yuvama, sevdama yeniden dönüyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde yaptığı konuşmada, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum." dedi.

"Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkarlığını, bu kutlu yürüyüşü inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Buna inancım tam." şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde