Cumhurbaşkan Erdoğan, Gökçek’in de olduğu 6 belediye başkanının istifasını istedi

Cumhurbaşkan Erdoğan, Gökçek’in de olduğu 6 belediye başkanının istifasını istedi

Kanal D Haber'de son dakika flaş bir iddia geldi. Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkan Erdoğan, Gökçek’in de olduğu 6 belediye başkanının istifasını istedi
16px
24px
02.10.2017 21:26
ABONE OLgoogle

İddia Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a da soruldu. Bozdağ, soruyu geçiştirdi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de jet bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Kanal D'nin ana haber bülteninde verdiği habere göre Erdoğan başta Melih Gökçek olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanının görevlerinden ayrılmasını istedi.

Dün, Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplantı halindeyken, bu yönde bir iddia daha gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in istifasını istediği belirtildi. 

‘Melih Gökçek bugün yarın görevden alınacak’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğu var, teşkilatları yenileyeceğiz” mesajının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de görevini bırakması Ankara kulislerinde bir başka istifa adımı iddiasını daha gündeme getirdi. 

BEKİR BOZDAĞ CEVAP VERMEDİ

Konu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’a da soruldu.

Bozdağ, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in de aralarında olduğu, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddiasına ise, “Ben hükümet sözcüsüyüm, onu parti sözcüsüne sorun” şeklinde karşılık verdi.

HAKAN ÜNVER’DEN JET AÇIKLAMA

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver twitterdan takipçilerine seslenerek Erdoğan’ın istifasını istediği haberini yalanladı.

GÖKÇEK DİRENİYOR

İstifa taleplerinin 27 Eylül’deki AKP MKYK toplantısında da gündeme geldiği ifade edildi. İstifa taleplerine karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in direndiği de öne sürüldü.

Kadir Topbaş’ın “gerekçesiz” istifasının nedenlerinden biri olarak gösterilen veto ettiği beş imar dosyasına “kabul” oyu kullanan AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu Twitter mesajında, “Melih Gökçek Başkanım. Yaklaşık 100 yıl süren hizmet sevdanıza teşekkür eder, sivil hayatınızda başarılar dilerim, demek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Afyonkarahisar’da hafta sonu düzenlenecek 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda da “kongre süreci” ile bağlantılı olarak “belediye başkanlarının istifası”nın gündeme gelmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde