Coşkun Bayraktar'dan sert açıklamalar: Kaçmadım..

Coşkun Bayraktar'dan sert açıklamalar: Kaçmadım..

Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Sabah Gazetesi'nin yurtdışına kaçtığı iftiralarına basın toplantısıyla cevap verdi...

Coşkun Bayraktar'dan sert açıklamalar: Kaçmadım..
16px
24px
29.07.2016 11:47
ABONE OLgoogle
Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun bayraktar Swissotel'de düzenlediği basın toplantısına, abisi Mehmet ve Ali de katıldı. ABD'ye 20 Temmuz tarihinde gittiğini, Sabah Gazetesi'nde haber çıkınca hemen İstanbul'a döndüğünü söyleyen Bayraktar, "Bana kaçtı diyen Sabah Gazetesi nasıl hesap verecek" dedi.

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. paylarının borsa kotundan çıkarılması üzerine Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar bir basın toplantısı düzenleyerek iddiları yalanladı.
 
Sabah'ta yer alan 'Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar 15 Temmuz gecesi Amerika’ya kaçtı’ haberlerine Bayraktar’dan sert açıklamalar geldi.

Bayraktar, ’15 Temmuz gecesinde silahlı terör örgütü FETÖ’nün aşağılık girişimi karşısında halkın tüm unsurları ile birlikte demokrasi mücadelesine katıldık. Darbe kalkışması sırasında ve sonrasında, değil kaçmak meydanlardaki yerimizi aldık. Hayatın normalleşmesi ile birlikte 20 Temmuz 2016 gecesi çocuklarımın eğitimi için ABD’ye gittim.  Gazetede haber çıkınca hemen ilk uçakla İstanbul'a geldim. Tüm devlet kayıtlarında da mevcut olan bir bilgiyi ‘kaçtı’ başlığı ile yayınlamanın bu yayın organlarının da duruşunu zedelediğini düşünüyorum’ dedi.

10 Bin kişiye istihdam sağladığını belirten Bayraktar, "Yaptığımız AVM ve Temapark'ları yılda 80 Milyon kişi ziyaret ediyor. Bizler Türkiye ekonomisine katkı sağlayan iş adamları olarak ülkemizi bırakıp kaçmak gibi bir girişimin içine girmeyiz. Bana 15 Temmuz gecesi kaçtı diyenler bu sahneyi nereye koyacak" şeklinde konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ TANKI DURDURDUK 

Bayraktar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Viaport'ta olduğunu sabaha kadar darbecilerle mücadele ettiğini söyleyerek, "Hatta korumam bir tankın üzerine çıktı. Tankı durdurarak içindeki darbecilerin polislere teslim edilmesine yardımcı oldu. Biz o gün sabaha kadar polislere gıda ve yiyecek yardımında bulunduk. Hatta CarrefourSa kapalıydı. O nun camını kırarak içerden gıda aldık, polislere verdik. Söylediğim bütün olayların kamera kayıtları mevcuttur. Kimse bize iftira atamaz’ " dedi. 



Coşkun Bayraktar'ın basın toplantısına ABD'de okuyan oğlu Ahmet'te katıldı

17 ARALIK ÖNCESİ ZEKAT VERMİŞTİM

17 Aralık öncesinde cemaate zekatlarından bir kısmını verdiğini açıklayan Bayraktar, "O zaman eğitime yardımcı olmak için para vermiştik. Ancak 17 Aralık darbe girişiminden sonra bir daha hiç para vermedik" dedi.

SPK BAŞKANI'NA SERT SÖZLER: 500 METREKARE ODANDAN ÇIK AÇIKLAMA YAP 

Bayraktar, hisselerini Borsa kotundan çıkaran SPK Başkanı için de sert sözler söyledi.

Coşkun Bayraktar, ‘Ben SPK’dan açıklama istiyorum. Böyle halka mal olmuş bir şirketi atamazsın, 4 ay önce beni halka açtın, benim bütün hesaplarım senin elinde. Beni aylarca inceledin. Biz 2 yıldır inceleniyoruz. SPK başkanına soruyorum, "Bizi neden attın?" 500 metrekare odandan çık bana açıklama yap. Boğaza nazır odanda oturuyorsun, çay içiyorsun. Biz 10 bin kişiye iş veriyoruz. Sen devletten maaş almaktan başka ne yaptın" şeklinde konuştu.

PARALAR ZATEN BANKADA BLOKE

Yatırımlarının devam edeceğini belirten Bayraktar hisseler konusunda yatırımcıların ne yapacağı sorusuna ise ‘Hisselerin paralarını biz zaten almadık. Halka arzdan gelen para zaten Finansbank'ta bloke. Şirket kendi dinamikleri ile büyüyor" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde