Çocuklarını gönderdi, dev şirketin yönetimine el koydu

Çocuklarını gönderdi, dev şirketin yönetimine el koydu

Kulağımıza ilginç bir kulis bilgisi geldi. Üçüncü kuşak yönetimden ayrılmış, Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu kardeşler yönetime el koymuş...

Çocuklarını gönderdi, dev şirketin yönetimine el koydu
16px
24px
26.01.2017 15:54
ABONE OLgoogle

Yunanistan’ın Drama kasabası Ravika Köyü’nde başlayan bir hikaye Keskinoğlu ailesininki. İsmail Keskinoğlu’nun bir sandalla Türkiye topraklarına kaçışı, tren raylarını takip ederek Adapazarı’na kadar gelişi filmlere konu olacak türden bir serüven. Sonrası ise müthiş bir başarı öyküsü…

Bugün Keskinoğlu Ailesi ‘altın yumurtlayan tavuk’ yetiştiriyor. Bu alanda dev bir gruba sahipler. Öyle ki yumurtadan piliç etine, işlenmiş tavuk ürünlerinden fastfood restorana kadar tavukla ilgili her alanda varlar. Ravika markasıyla zeytinyağında da iddialılar. 2016 yılını 1 milyar TL’nin üzerinde bir ciroyla kapattılar. 

Yumurtadan 1.2 milyar TL çıkartacak

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını Fevzi Keskinoğlu, Yönetim Kurulu Vekilliğini ise abisi Mehmet Keskinoğlu yürütüyor. İki kardeş, şirketlerini çocukları İsmail, Hamit, Keskin ve Esin Keskinoğlu ile beraber yönetiyor. Keskin Bey şirketin sözcüsü konumundaydı. İcra iyi eğitim almış üçüncü kuşaktaydı. 

Keskinoğlu'nun ilginç pişmiş tavuk hatası

Geçtiğimiz haftalarda kulağımıza ilginç bir kulis bilgisi geldi. Üçüncü kuşak yönetimden ayrılmış, Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu kardeşler yönetime el koymuş bilgisi bize ulaşınca her gazeteci gibi heyecanlandık. Sorumlu gazetecilik gereği araştırmaya başladık. 

Ticaret sicil bilgilerinden de teyit edince yazmaya karar verdik. Durum şöyle: Manisa Akhisar merkezli Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeleri İsmail Keskinoğlu, Hamit Keskinoğlu, Keskin Keskinoğlu ve Esin Keskinoğlu’nun üyeliklerine son verildi ve yetkileri iptal edildi. Yönetim Kurulu Fevzi Keskinoğlu ve Mehmet Keskinoğlu’ndan oluşturuldu.

Bu operasyon yeniden yapılanma için gerçekleştirilmiş. 54 yıllık aile şirketi kurumsal bir yapıya kavuşacakmış. Şu anda profesyonellerden oluşan bir icra kurulu oluşturuluyormuş. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta yeni CEO, oluşturulacak icra kurulu tarafından belirlenecekmiş. Türkiye’nin en büyük kanatlı et sektörü ve yumurta üreticisi bundan sonra yoluna profesyonellerle devam edecekmiş. Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Fevzi Keskinoğlu, yardımcılığını ise abisi Mehmet Keskinoğlu yürütecekmiş. Gençlerin nasıl görev alacağını ise ileriki günlerde göreceğiz… 

Para Dergisi
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde