Coca-Cola, süt işine mi giriyor?

Coca-Cola, süt işine mi giriyor?

Dünyanın en büyük meşrubat üreticisi Coca-Cola’nın süt işine gireceği 2014’ün kasım ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı. İşte son gelişme..

Coca-Cola, süt işine mi giriyor?
16px
24px
08.01.2016 13:25
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük meşrubat üreticisi Coca-Cola’nın süt işine gireceği 2014’ün kasım ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı.

CEO Muhtar Kent’in yönetimindeki Coca-Cola’nın bu alandaki markası ‘Fairlife’ olarak belirlenmişti. Firma, süt üretimi için ABD’de büyük bir kooperatifle yüzde 50’şer hisseli bir ortak girişim kurmuştu. Coca-Cola’nın işleyerek satışa süreceği süt, 92 süt üreticisi ailenin çiftliklerinden sağlanıyor. Coca-Cola, çiğ sütü işleyerek normal günlük süte göre yüzde 50 daha fazla protein ve kalsiyum içeren, daha düşük şekerli bir ürün elde etti. Fairlife normal süte göre iki kat daha pahalı fiyata raflara çıktı.

Firma, ABD pazarlarında süt konusunda ilerlerken, ikinci hamle Türkiye’den geldi.

Malumunuz bu yıl yayınlanan yönetmelikle okul kantinlerinde gazlı içecek satışı yasaklandı. Coca-Cola bu tebliğ ile okullardaki hakimiyetini kaybetti. Türkiye ekibi de milyonlarca öğrencinin bulunduğu okul kantinlerindeki yerlerini tekrar alabilmek için süt işini hızlandırmış.

Duyduğumuza göre, Türkiye’de süt sektörüne girebilmek için yoğun bir çalışma yürütülüyormuş. Hatta süt sektörünün önemli oyuncuları ile temaslar başlamış. Bize gelen bilgilere göre, bir süre önce fona satışı yapılan Yörsan ile ilk temas kurulmuş. Yine Türkiye’nin önemli markalarından olan Sütaş’la da eş zamanlı bir süreç işliyormuş.

Okul sütü ihalesini alan Aynes de Coca-Cola’nın radarındaymış. Bu üç şirketle hem üretim hem de şirket satın alma bazında temaslar söz konusuymuş. Bakalım Coca-Cola,Türkiye süt sektörüne nasıl bir giriş yapacak?..

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde