Citi'ye göre Türkiye'ye para akışı sürebilir

Citi'ye göre Türkiye'ye para akışı sürebilir

Citi, gelişmekte olan piyasalarla ilgili bir araştırma notu yayınladı

Citi'ye göre Türkiye'ye para akışı sürebilir
16px
24px
20.06.2017 08:28
ABONE OLgoogle

Gelişmekte olan piyasalarla ilgili bir araştırma notu yayınlayan Citi, geçen hafta bu piyasalara olan fon akışının temkinli bir görünüm vermesine rağmen yuandaki istikrar ve hisse senetlerine yönelik algıdaki toparlanmanın desteğiyle özellikle Asya'daki piyasaların fon almaya devam edeceğini belirtti.

Banka, Türk tahvillerine yönelik fon akışının da Merkez Bankası'nın ihtiyatlı politikaları ve daha düşük enflasyon beklentisi dolayısıyla devam edebileceğini ifade etti. Politik risklerin geri gelmeyeceği dikkate alınırsa bu durumun Türk Lirası'nı da izole edebileceği vurgulandı. 

Banka Meksika pesosunu da en beğendiği gelişmekte olan para birimleri arasında saydı. Banka düşük emtia fiyatları ve dolardaki görünüme raümen pesonun favori para birimlerinden biri olduğunu belirtti.  

GOLDMAN SACHS'A GÖRE DE RALLİ SÜRECEK

Geçen hafta dolar/TL'nin gerçek ederinin 2,5 olduğunu söyleyen Goldman Sachs da yeni Türk Lirası ile ilgili yeni tahminlerini paylaşarak Türk Lirası'ndaki rallinin devam edecek yeri olduğuna dikkat çekmişti.


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde