Ciner'den dev karar

Ciner'den dev karar

Park Elektrik, grup şirketi Silopi Elektrik tarafından devralınacak ve faaliyetleri birleşecek

Ciner'den dev karar
16px
24px
02.09.2014 09:35
ABONE OLgoogle
Park Elektrik, grup şirketlerinden Silopi Elektrik ile faaliyetlerini birleştirme kararı aldı. Birleşme Silopi Elektrik bünyesinde olacak. Bu birleşme ile ölçek ekonomilerinden yararlanılması, etkinliğin, verimliliğin artırılması, yönetsel ve teknik ilişkili işlemlerin sadeleştirilmesi amaçlanıyor.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, birleşmenin, Park Elektrik'in bütün aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak Silopi Elektrik Üretim tarafından devralınması suretiyle, Silopi Elektrik bünyesinde gerçekleştirileceği belirtildi. Ayrıca, devralan ve hisseleri halka kapalı olan Silopi Elektrik Üretimi şirketinin paylarının Borsada kote olabilmesi için gerekli işlemlere başlanılacak.

Park Elektrik hisseleri yüzde 8.2 primle işlem görüyor

Grup şirketi Silopi Elektrik ile etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla faaliyetlerini birleştirme kararı alan ve hissedarlarına 4.20 liradan ayrılma hakkı tanıyan Park Elektrik hisseleri yüksek hacimle primli işlem görüyor.

Güne 4 liradan başladıktan sonra yükselişini 4.12 liraya kadar ulaştıran hisseler saat 10:18'de yüzde 8.2 primle 4.10 liradan işlem görüyordu. BIST-100 endeksi aynı saatte yüzde 0.53 artıdaydı. Hisse en çok işlem görenler listesinde altıncı sırada.

KAP'a dün akşam yapılan açıklamaya göre, Silopi Elektrik bünyesinde birleşme kararı alan Park Elektrik, ölçek ekonomilerinden yararlanmayı, etkinlik ve verimliliği artırmayı, yönetsel ve teknik işlemleri sadeleştirmeyi amaçlıyor. Birleşme Park Elektrik'in bütün aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak Silopi Elektrik Üretim tarafından devralınması suretiyle, Silopi Elektrik bünyesinde gerçekleştirilecek.

Park Elektrik, hissedarlarına son 30 gün içinde BIST'te oluşan "ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması" olarak 4.20 TL ayrılma hakkı fiyatı belirledi.

İş Yatırım Analisti İlyas Urgancı, "Ayrılma fiyatı olan 4.20 TL'nin dünkü kapanışın yüzde 11 üzerinde olması nedeniyle hisse olumlu tepki verdi. Genel kurul toplanması, değerleme raporu hazırlanmasıyla birlikte işlemin alacağı sürenin 4-5 ay olacağını tahmin ediyoruz. Zaman maliyetini gözönüne aldığınızda, hissenin bugün prim yapması makul bir hareket olarak görünüyor" dedi.

Birleşme sonrası görünümle ilgili şu aşamada yorum yapmanın zor olduğunu vurgulayan Urgancı,"Silopi Elektrik'le ilgili değerleme yapmak için elimizde veriler yok. Şirketin kârlılığı ve borçluluğu konusunda. Birleşme-devralma raporu hazırlanacak. Ancak bundan sonra değerin ne olacağı anlaşılabilecektir" dedi. Hisseleri halka kapalı Silopi Elektrik Üretimi şirketinin paylarının borsada kote olabilmesi için gerekli işlemlere başlanılacak.

Birleşmede 30 Haziran 2014 bilançoları esas alınacak
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde