Çimento şirketlerine rekabet incelemesi

Çimento şirketlerine rekabet incelemesi

Çimento üreten 3 şirket hakkında yapılan şikayet sonucu Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldığını bildirdi.

Çimento şirketlerine rekabet incelemesi
16px
24px
23.02.2011 10:48
ABONE OLgoogle

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyesi Faruk Sayın, fiyatlarda anlaşarak tekel oluşturdukları gerekçesiyle çimento üreten 3 şirket hakkında yapılan şikayet sonucu Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldığını bildirdi. 

     ATSO Yönetim Kurulu üyesi ve İnşaat Meslek Komitesi Temsilcisi Faruk Sayın AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da son aylarda hazır beton fiyatlarında yüzde 40 oranında artış olduğunu söyledi. Bu artışların bölgede faaliyette bulunan 3 çimento üretici şirketinin kendi aralarında anlaşma yapmalarından kaynaklandığını öğrendiklerini belirten Faruk Sayın, bu üç şirket hakkında ATSO Yönetim Kurulu olarak Rekabet Kurumuna şikayette bulunduklarını kaydetti.
     Sayın, şu bilgileri verdi: 

     ''ATSO'nun şikayeti üzerine Rekabet Kurumu tarafından üç şirketin fiyatlarıyla ilgili inceleme yapılıyor. Üç fabrika fiyatlar konusunda birleşerek tekel oluşturdular ve fiyatları yüzde 35-40 oranında artırdılar. Bu üç şirket, 55 TL artı KDV olan 25 C betonu 75 TL artı KDV, 30 C olan betonu 80 TL artı KDV üzerinden satıyorlar.'' 

     Sayın, Rekabet Kurumu uzmanlarının bu üç firmada inceleme başlatığını sözlerine ekledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde