Çılgın yatırımcının roketi arıza çıkardı!

Çılgın yatırımcının roketi arıza çıkardı!

“Çılgın yatırımcı” olarak tanınan Elon Musk’ın uzaya yapacağı ilk ticari uçuş, son dakika aksiliği nedeniyle ertelendi.

Çılgın yatırımcının roketi arıza çıkardı!
16px
24px
07.01.2015 06:37
ABONE OLgoogle
Farklı alanlarda yaptığı girişimlerle “çılgın yatırımcı” olarak tanınan Elon Musk’ın uzaya yapacağı ilk ticari uçuş, son dakika aksiliği nedeniyle ertelendi.

Söz konusu uçuşta, SpaceX, “Falcon 9” roketini uzaya gönderdikten sonra okyanus üzerine kurulan platforma geri indirmeyi deneyecek

Planlanan uçuş, son anda, roketin yük taşıyan bölümünde ortaya çıkan bir arıza nedeniyle ertelenirken, aksaklığın giderilerek fırlatmanın cuma günü tekrarlanacağı belirtildi.

Florida’nın kuzeyindeki NASA üssünden kalkan uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 6 astronota malzeme taşıyacak.

Bu görevin ardından dünyaya geri dönerek, Atlantik Okyanusu’na yerletrilen platforma güvenli iniş yapmayı deneyecek.

Daha önce hiç denenmeyen bu geri dönüş sayesinde, roketin yeniden kullanılması söz konusu olabilecek.

Uzay Mekiği programını sona erdiren NASA, bunun yerine uzay istasyonuna ekipman taşınması için Musk’ın SpaceX şirketiyle 1.6 milyar dolarlık bir kontrat imzalamıştı. İlk uçuşun planları geçen ay için yapılmış ancak sonrasında bu aya ertelenmişti.

Sanal ödeme sistemi PayPal ile adını duyuran Elon Musk, Tesla ile elektrikli Otomobil üretimine başlamış, SpaceX ile de ticari uzay uçuşları konusunda çalışmaya başlamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde