Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya'dan ayrılık açıklaması

Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya'dan ayrılık açıklaması

Amerika’da yaşayan iş adamı Hamdi Ulukaya şirketin yönetiminden ayrılacağı konusundaki iddialara cevap verdi.

Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya'dan ayrılık açıklaması
16px
24px
11.09.2015 08:03
ABONE OLgoogle
Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya şirketten ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı. Ulukaya, "Chobani’siz bir ben düşünemez. Bu şirketten çekip gitmek hayatımdan çekip gitmek olur" açıklamasında bulundu.

Amerika’da yaşayan iş adamı hamdi ulukaya şirketin yönetiminden ayrılacağı konusundaki iddialara cevap verdi.

Ulukaya, “Kimse bensiz bir Chobani, Chobani’siz bir ben düşünemez. Bu şirketten çekip gitmek  hayatımdan çekip gitmek olur” açıklamasında bulundu. Chobani 8 milyar dolarlık ABD yoğurt pazarının çeyreğini elinde bulunduruyor. 

SERVETİNİN YARISINI BAĞIŞLAMIŞTI

ABD’de 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Chobani o tarihten bu yana sektöre hızlı bir giriş yaptı. Türk yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, The Giving Pledge adıyla bilinen ve dünyanın en zengin kişileri Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett ve Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından başlatılan kampanyaya dahil olmuştu.

Ulukaya bu program çerçevesinde servetinin yarısını hayır işlerine bağışlayacak. Ulukaya, halihazırda Türkiye’deki göçmenlere destek olmak için Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komisyonu’na 2 milyon dolar bağış yapmıştı.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR? 

1972 yılında Erzincan'da doğdu. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken Amerika'ya göç etti. 1997 yılında University of Albany'de eğitim görmeye başladı. 2005'te Kraft'a ait kapalı eski bir yoğurt fabrikasını satın aldı ve Chobani adını verdiği şirketi kurdu. Amerikan yoğurt pazarında önemli bir paya sahip Chobani’nin kurucusu olan Ulukaya’nın Amerika ve Türkiye’de aldığı pek çok ödül bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde