Çeyrek milyar dolarla global ligde 6 basamak birden çıktı

Çeyrek milyar dolarla global ligde 6 basamak birden çıktı

Yeni yatırımlarıyla 250 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşan Elvan Gıda, ‘Global Top 100 Şekerleme Şirketleri’ listesinde 6 basamak daha yükseldi.

Çeyrek milyar dolarla global ligde 6 basamak birden çıktı
16px
24px
08.02.2016 12:04
ABONE OLgoogle
Waffle, Fondante ve kruvasan gibi yenilikçi yatırımlarıyla 250 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşan Elvan Gıda, ‘Global Top 100 Şekerleme Şirketleri’ listesinde 6 basamak daha yükseldi. Candy Industry’nin açıkladığı 2016 ‘Global Top 100’ listesine göre Elvan 65. sıraya yerleşti.

Her yıl dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry, 2016 listesini açıkladı. “Global Top 100” başlıklı listeye göre Elvan Gıda, bir önceki sıralamaya göre 6 basamak daha çıktı. Türkiye’de ilk ambalajda waffle ve dünyada ambalajda ilk zeytinyağlı kruvasan gibi yenilikçi yatırımlarıyla 250 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşan Elvan, Global 100 listesinde 65. sıraya yerleşti. ‘Ne şeker ne çikolata: Her şeker hem de çikolata’ olarak tanımlanan Fondante’nin de Elvan’ın yükselişine etki ettiği belirtildi.

YENİ HEDEF İLK 20’YE GİRMEK

1 milyar dolarlık ciro vizyonuyla büyümeyi sürdürdüklerini belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Global 100 listesine ilk olarak 2012’de girdik. Avrupa’da yürüttüğümüz yeni marka satınalma görüşmelerini sonuçlandırarak 1 milyar dolar ciro hedefini gerçekleştirmeyi ve böylelikle 2023’ten önce ilk 20’ye girmeyi planlıyoruz” dedi.

İHRACAT VE AR-GE LİDERLİĞİ ÖDÜLÜ

2015 yılında İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) tarafından sektör ihracatı şampiyonu olarak ödüllendirildiklerini hatırlatan Hidayet Kadiroğlu, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da sektörünün Ar-Ge lideri olarak ödüle layık görüldük. Bu ödüller ve ardından gelen global ligdeki yükselişle doğru yolda olduğumuzu teyit ediyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda pazarlama ve markalaşma bütçesini 20 kat artırdıklarını vurgulayan Kadiroğlu, Elvan’ın kendi özgün markalarına yatırım yanında Angry Birds, Minions  ile Batman ve Süperman gibi dünyanın popüler karakterleriyle de işbirliği yaparak yeni bir çıkış yakaladıklarını kaydetti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde