Cerablus'tan ilk kareler: Türk askerini Türkmenler karşıladı!

Cerablus'tan ilk kareler: Türk askerini Türkmenler karşıladı!

Cerablus’a yönelik operasyonda sınırı geçen TSK tanklarını ilk olarak ‘mavi bantlı’ Türkmen kuvvetleri karşıladı.

Cerablus'tan ilk kareler: Türk askerini Türkmenler karşıladı!
16px
24px
24.08.2016 11:28
ABONE OLgoogle
Türk ordusunun tanklarla Suriye sınırını geçmesinin ardından sıcak bölgeden ilk kareler geldi.Bu karelerde Türkiye'nin havadan ve karadan vurduğu bölgede ilerleyen Türkmen ve Arap birliklerinin görüntüleri bulunuyor.

Fırat Kalkanı harekatının kara gücünü ÖSO güçleri oluşturuyor. ÖSO'da Türkmenlere 'mavi bant' Araplara ise 'kırmızı bant' takıldığı gözlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. Operasyon kapsamında Türk tankları sınırı geçerek Cerablus’a doğru ilerlemeye başladı. Operasyonda kara gücünü ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri oluşturuyor.

ÖSO birlikleri sınırı geçen TSK tanklarını yolda karşıladı. Askerlerin kollarında yer alan ‘kırmızı’ ve ‘mavi’ bantlar da dikkat çekti. ‘Kırmızı’ bantları ÖSO içindeki Arap kökenli muhaliflerin, ‘mavi’ bantları ise Türkmen birliklerine mensup olanların taktığı öğrenildi.
Cerablus'a yönelik operasyonda sınırı geçen TSK tanklarını ilk olarak 'mavi bantlı' Türkmen kuvvetleri karşıladı. 



BANTLARIN SIRRI

Bantların Arap ve Türkmen kuvvetlerin ‘birbirlerini tanımaları ve olası bir dost ateşine maruz kalmamaları için takıldıkları öğrenildi.  ÖSO’dan yapılan açıklamada, “Özgür Suriye Ordusu, Cerablus’u özgürleştirmek için harekete geçti” denildi.

YARALANAN ÖSO ASKERLERİ GAZİANTEP’TE

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi amacıyla başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ harekatında yaralanan 3 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Vücudunun değişik yerlerinden yaralanan ÖSO askerleri tedavi altına alındı.

ÖSO’ya katılan gruplar arasında, “Feylak’uş Şam, Sultan Murad Tugayı, Zengi Tugayı ve Hamza Tugayı” bulunuyor. ÖSO çatısı altında Cerablus’a ilerleyen muhaliflerin sayısının 2 bin olduğu belirtiliyor.

ÖSO, 4 KÖYÜ İŞİD'DEN ALDI

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine yönelik operasyon kapsamında Türkiye sınırındaki 4 köy ÖSO'nun kontrolüne geçti...

Askeri harekatın başlaması ardından IŞİD’in elinde bulunan Cerablus'un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO'ya geçti. Bu arada Cerablus'un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmaların oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanı öldürüldüğü bilgisi geldi.

Sınırı geçen tankların Cerablus'a ulaşan IŞİD'in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi'nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu.

Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde