Cem Boyner'den flaş dolar kuru açıklaması: Sisli havada çok zor

Cem Boyner'den flaş dolar kuru açıklaması: Sisli havada çok zor

Boyner Grup CEO'su Cem Boyner, döviz kurundaki dalgalanmalarını yönetebildiklerini ancak yönetmenin maliyetinin arttığını belirterek, "Kurdaki yükseliş hayatı zorlaştırmaya başladı" diye konuştu.

Cem Boyner'den flaş dolar kuru açıklaması: Sisli havada çok zor
16px
24px
27.08.2015 11:15
ABONE OLgoogle
Boyner Grup CEO'su Cem Boyner, döviz kurundaki dalgalanmalarını yönetebildiklerini ancak yönetmenin maliyetinin arttığını belirterek, "Kurdaki yükseliş hayatı zorlaştırmaya başladı" diye konuştu. Boyner kur risklerini yönetmenin maliyetinin arttığını belirterek, "Fırtına kaptanlığına alışığız ama sisli hava kaptanlığı zor" dedi

BloombergHT'de Üst Düzey programında Arzu Maliki'nin sorularını yanıtladı. "Türkiye'de herkes fırtına kaptanırdır" diyen Boyner, " Bu Türkiye'nin doğasında var. Hepimiz böyle yetiştik ve profesyonel olduk. Bundan kaçmamız mümkün değil. Ancak sisli hava kaptanlığı zordur. Şu anda durum bu" ifadelerini kullandı.

Boyner, orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyüme potansiyeline döneceğini kaydeden Boyner, "Yatırımları için faizlerin düşük olması gerek. Ancak sermaye girişi de gerekli. Merkez Bankası zaman zaman bu enstrümanı kullanmayacaksa neden bu enstrümanlar var. Bugün en büyük risk uzun dönemli riskler değil, kur riskidir. Yüksek kurlara çok tahammül yok. Faiz dengeleyeci olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"2014'te iki seçim yaşadık ve ciddi dalgalanmalar oluştu. Kredi harcamaları sınırlandı" diyen Boyner, "Önümüzdeki 1-2 ayda belirsizlikler kalkarsa yatırım ilgisinin yeniden güçlü şekilde döndüğünü görebiliriz" ifadelerini kullandı.



BOYNER'İN PLANLARI

Boyner, yurtdışına açılma planlarıa yönelik soru üzerine Boyner, "Elimizde birçok format var. Bir yere değil birkaç yere yoğunlaşırsak başarabiliriz. Açılımız ancak böyle başarılı olabilir. Bu planları çok dikkatli şekilde değerlendirmeliyiz" diye konuştu. 

Elektronik ticaretin öneminin arttığını vurgulayan Boyner, "Makas değiştirmemiz gerek. E-ticaretin şirketteki payı yüzde 15'e çıkacak. Daha az mağaza açıyoruz. Mağaza açma hızı yüzde 50 azaldı. Önemli şekilde elektronik ticarete kayış var" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde