Çelikler, 500 kişiyi işten çıkardı

Çelikler, 500 kişiyi işten çıkardı

Orhaneli Termik Santrali, Tunçbilek Termik Santrali ve Bursa Linyit İşletmeleri 22 Haziran'da şirkete resmen devredildi.

Çelikler, 500 kişiyi işten çıkardı
16px
24px
02.07.2015 05:56
ABONE OLgoogle
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 521 milyon dolara Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ'ye sattığı Orhaneli Termik Santrali, Tunçbilek Termik Santrali ve Bursa Linyit İşletmeleri 22 Haziran'da şirkete resmen devredildi.

 Devir sonrası üç işletmede taşeron firmalar bünyesinde çalışan 500 civarında kişinin iş akdi feshedildi. Türkiye Elektrik Üretim AŞ tarafından tazminatları ödenerek iş akitleri feshedilen işçilerin yeniden mesai yapması için Maden İşçileri Sendikası ile Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Kütahya Şubesi girişimde bulundu.

Çelikler Holding Hukuk Müşaviri Başak Şahin Çetin, “Özelleşmenin gerçekleşmesiyle taşeron sözleşmeler kendiliğinden fesholunuyor. İşçinin de bağlı bulunduğu taşeron firmaların sözleşmesi devir işlemleriyle sonuçlanıyor. İşletmenin devir olmasından sonra ihtiyacın ortaya çıkması halinde istimdam açığı yine civarda yaşayan ve geçimini bu işletmelerden sağlayan kimselerden sağlanacak.” açıklaması yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde