Çaykur'da yerli halk yerine Suriyeliler mi işe alınacak?

Çaykur'da yerli halk yerine Suriyeliler mi işe alınacak?

Çaykur’a 8 yıl aradan sonra işe alınacak 3 bin 500 kişi Rize’yi karıştırdı. Yerli halk yerine Suriyelilerin istihdam edileceği iddiası işçilerle Çaykur’u karşı karşıya getirdi

Çaykur'da yerli halk yerine Suriyeliler mi işe alınacak?
16px
24px
30.01.2015 11:31
ABONE OLgoogle
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 3 bin 500 kişiyi işe alacaklarını açıklaması Rizelileri ayağa kaldırdı. Yaş çay yüklemede işe alınacak 2 bin 370 kişinin 4 aydır şehirde yaşayan Suriyelilerden seçileceğini iddia eden Rizeli işçiler, bu gerçekleşirse aylardır iş bekleyen hemşehrilerinin ümidini iyice kaybedeceğini belirtiyor.

YEVMİYELERİ 20 LİRA 

İsmini vermek istemeyen işçilerden aldığımız bilgilere göre şehirde yaklaşık 500 Suriyeli 4 aydır 1-15 Mayıs’taki çay sezonunu bekliyor. Bugüne kadar çay toplama ve yükleme işleri yapan Gürcülerin günlük 80 liraya çalıştıklarını söyleyen işçiler, genelde cami önlerinde duran Suriyelilerin 20- 30 lira yevmiyeyle çalışmaya razı olduklarını dile getiriyor. Hatta Suriyeliler arasında Türkiye vatandaşlığına geçenlerin de olduğu iddia ediliyor.

SON KARAR 

İŞKUR’UN Konuyu İmdat Sütlüoğlu’na soran Rizeli işçiler, başkanın topu alımları yapacak İŞKuR’a attığını ifade ediyor. İşçiler Sütlüoğlu’nun, “Biz işçilerin Rize’de en az 6 ay ikamet eden kişiler arasından seçilmesini önerdik. Ama karar İŞKuR’un” cevabını verdiğini söylüyor.

BİR SURİYELİ BİLE YOK! 

İşçilerin iddialarını reddeden Öz Gıda İş Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu ise Rize’de bir Suriyeli bile olmadığını savunuyor. Hançeroğlu, “Burada Türkmen, Gürcü, Özbek, Tatar var. Ama bir Suriyeli bile görmedim” diyor. Toplam 50 bin başvuru beklediklerini söyleyen Hançeroğlu, “Kuralar noter huzurunda çekiliyor. Kimin çıkacağını nereden bilelim” diye konuşuyor.

Elif Akın/Millet Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde