Çaykur Genel Müdürü'ne şok suçlama..

Çaykur Genel Müdürü'ne şok suçlama..

AKP iktidarı döneminde Çevre Bakanlığı da yapan İmdat Sütlüoğlu bir yeğenini kuruma bağlı ÇAYTAŞ’a genel müdür yaptı. Diğer yeğenini Rize-Artvin Bayii yöneticiliğine atadı

Çaykur Genel Müdürü'ne şok suçlama..
16px
24px
29.04.2017 03:29
ABONE OLgoogle

AKP'yle bağı olanların önemli kurumlara akrabalarını yerleştirme sakandalına bir yenisi eklendi…

Katarlılara satıldığı ya da ipotek verildiği iddiaları ortaya atılan ÇAYKUR'da üst düzey göreve getirilen isimler dikkat çekti. ÇAYKUR Genel Müdürü AKP'li Çevre eski Bakan İmdat Sütlüoğlu bir yeğenini ÇAYKUR bünyesindeki ÇAYTAŞ'a genel müdür yaptı. Diğer yeğenini de bölge bayii yöneticiliğine getirdi.

Yavuz Sütlüoğlu, ÇAYTAŞ'a, genel müdür oldu. Kubilay Sütlüoğlu ise Rize-Artvin Bayii yöneticiliğine atandı. ÇAYKUR'daki kadrolaşma kurumun hesaplarının incelendiği TBMM KİT Komisyonu toplantısında da gündeme gelmişti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ‘'Genel Müdürün 2 yeğeni göreve atanmış. Sütlüoğulları ÇAYKUR'un çevresinde mi iş yapıyor''” dedi.

Genel Müdür Sütlüoğlu ise, “ÇAYKUR'da akraba olarak en az insanın çalıştığı sülale Sütlüoğlu sülalesidir. Diğer aileler bizim kat kat üstümüzde” yanıtını verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın, Rizeli olan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nu kastederek, “Mehmet Bey'in sülalesinden de var mı?'' sorusuna ise, Bekaroğlu, “Hiç yok bizden'' diye yanıt verince Genel Müdür Sütlüoğlu da, “Siz de CHP iktidara gelince üst düzeye atarsınız” demişti. Sütlüoğlu'nun bu sözleri, “Önemli bir kurumun genel müdürü, iktidarken torpil yapılabileceğini ima ediyor. Skandal dolu itiraflarını kınıyoruz” yorumunda bulundu.

Ali Ekber Ertürk/Sçözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde