CarrefourSA'dan ayrıldı, belediye otobüsüyle eve gitti

CarrefourSA'dan ayrıldı, belediye otobüsüyle eve gitti

Carrefoursa Genel Müdürlüğü görevinden 'izin' isteyen Mehmet Nane, yeni iş tekliflerini değerlendirmeye aldı.

CarrefourSA'dan ayrıldı, belediye otobüsüyle eve gitti
16px
24px
07.02.2016 07:07
ABONE OLgoogle
Carrefoursa Genel Müdürlüğü görevinden 'izin' isteyen Mehmet Nane, yeni iş tekliflerini değerlendirmeye aldı. Görüşmeler ise 15 Şubat'tan sonra başlıyor.

SABANCI Holding’in 19 yıldır çalışan Mehmet Nane’yi Teknosa’da tanıdım. Uluslararası teknoloji perakende zincirlerinin teker teker ayrıldığı Türkiye’de, Teknosa’yı başarıyla yönetti. Daha sonra yönetimi Sabancı Grubu’na geçen Carrefoursa’nın genel müdürü oldu... Yıllardır zararda olan şirketi kâra geçirmesi, başarılı olduğunun kanıtı...

Kariyerinde başarıyla ilerlerken geçen hafta sürpriz bir kararla ortaya çıktı. Görevinden ayrıldığını açıkladı. Açıklamasında 6 yıllık hedefi üç yılda gerçekleştirdiğini ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer’den ayrılmak için izin istediğini söylüyordu.

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE

Nane’nin ayrılışına ilişkin çeşitli yorumlar gazetelerde yayınlandı. 
Bir de kendisinden duymak istedim ve aradım.

Aradığımda belediye otobüsündeydi. Sabancı Grubu gibi Türkiye’nin en güçlü holdinglerinden birinde yönetici olan birinin belediye otobüsünde olması pek alışkın olmadığım bir şey...

Bugüne kadar özel şoförü hiç olmamış. Mağaza ziyaretlerine bile metro, metrobüs, belediye otobüsü ile gidermiş. 

Sosyolojik bir arayış mı diye sordum. Değilmiş...

“Kendi paramla yaşayabileceğim bir hayat kurdum ben” dedi. Uçuşlarında ‘ekonomi’ uçtuğunu, sadece Londra’dan uzak yerlere ‘business’ gittiğini anlattı. 

Başarılı olmasının nedenini hep halkın arasında olmaya mı borçlu olduğunu sorduğumda da gülerek, “Biz halkız zaten Jale Hanım” dedi.

Yorumlar arasında ayrılık nedeninin maddi nedenler olduğu da yer alıyordu. Bu nedenle mi ayrıldınız, sorumu yanıtlamak istemedi.

Ancak işten ayrılırken hemen yeni teklifleri değerlendireceğini belirtmesi, beklentilerinin karşılanmamış olduğuna ilişkin bir işaret mi? Kulislerde bu konuda konuşulanlara bakılırsa Nane’nin, Sabancı’da gösterdiği performansın karşılığını maddi olarak alamadığı konusunda yaygın bir görüş var. Yöneticilik de aslında futbolculuk gibidir.

Formdayken, yaşın müsaitken, performansını paraya çevirdin çevirdin... Anlaşılan Mehmet Nane de 19 yıldır duygusal bağlılığı olan şirketini bir tarafa bırakıp, profesyonel bir tercihte bulundu.

15’inden sonra iki görüşme var

Peki şimdi ne yapacak? Beyin avcıları tabii ki harekete geçmiş. Mehmet Nane, 15 Şubat’tan sonra görüşmelere başlayacağını, önemli iki görüşme için davet aldığını söyledi. 

Henüz devir teslim yapmadığını, bu nedenle iş arama döneminin başlamadığını da ekledi.

Nane, “İş arama melekelerimi kaybetmişim” esprisini yapsa da kısa sürede yeni bir perakende zincirinde kendisini görürsek şaşırmayalım.
Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde