Cannes’a terör gölgesi: Projeler elde kaldı

Cannes’a terör gölgesi: Projeler elde kaldı

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı 27. kez kapılarını açtı. Fuar katılımcıları son dönemde Türkiye’de artan terör olayları ile ilgili kaygılarını dile getirdi.

Cannes’a terör gölgesi: Projeler elde kaldı
16px
24px
16.03.2016 07:18
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.

Bu yıl 27.’nci düzenlenen MIPIM 2016’ya Türkiye 22 firma ve belediyenin standıyla toplam 820’yi bulan katılımcı sayısıyla adeta çıkarma yaptı. Ancak Ankara’daki terör saldırısının etkileri MIPIM’de de hissedildi. Fuara katılan birçok firmanın yöneticisi ve katılımcılar Ankara’daki saldırıyı kınayarak başladı. MIPIM 15-18 Mart 2016 arasında 89 ülkeden 21 bin 400 katılımcıyı yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda bir araya getiriyor.

Yabancı ihtiyatlı

Fuara dev standla katılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, terör olaylarının yatırımcılarda illa ki çekingenlik yarattığını söylerken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, terör saldırılarının öyle ya da böyle konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur yabancıların şu anda Türkiye’ye daha ihtiyatlı baktığını kaydederek, “Türkiye’de olaylar yaşanmaya devam ederse oluşacak bu risk ülkemizi etkileyecektir” dedi.

Fiyatlar etkilenecek

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye uzun vadeli baktığını ancak terör olaylarının Türkiye’nin risk primini etkilediğini bunun da fiyatlara yansıyacağını ifade etti. Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ise terörün sadece Türkiye’ye has olmadığını anlatarak, iktidarın 2016’da ekonomide yeni bir yaklaşıma geçmesi gerektiğine işaret etti.

Fuarda İTO’nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, fuar alanının en önemli bölgesinde, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nda açılış etkinliği gerçekleştirildi.

Foto: Fikret Çengel

Yatırım ortamı iyileştirilmeli

İbrahim Çağlar, 2015’te Türkiye’de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını, yatırım ortamını iyileştirerek bu rakamın orta vadede 15 milyar dolara çıkarılabileceğini söyledi. Çağlar, yabancıya konut satışının desteklenmesi için adım atılması gerektiğine değindi.
Şehriban Kıraç/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde