Can Paker'e haber verilmiş

Can Paker'e haber verilmiş

“Hortumdan haberim yok” diyen Can Paker'e Serdar Uzel tarafından haber verilmiş

Can Paker'e haber verilmiş
16px
24px
23.06.2008 09:01
ABONE OLgoogle

“Hortumdan haberim yok” diyen Can Paker'in, 24 Mart 2008 tarihinde büyük kardeş Serdar Uzel tarafından “Hukuka aykırılıkları sorgulamanızı ihbaren bildiririm” cümlesiyle uyarıldığı ortaya çıktı

Can Paker, kendisinin İngiliz başkan tarafından yönetime çağrıldığını ve devletle olan borç ilişkileri ve organizasyon ile ilgili görevlerde bulunduğunu açıklamıştı.

Can Paker, "Uzel'in içinin boşlatılmasından haberdar olmadığını, bilmesi halinde görevi bırakacağını ve bu işlere karışmak istemediğini" bildirmişti.

Yeni Şafak'a ulaşan belge, Can Paker'in bu konuda bilgilendirilip uyarıldığını ortaya koydu. Serdar Uzel imzalı Can Paker'e gönderilen yazıda "Bilerek veya bilmeyerek işbirliği içinde olmamanızı, hukuka aykırı yöntemlerle Uzel Holding ve iştiraki şirketlerinin tüm malvarlığını yurtdışında Önder Uzel'in kontrolünde bulunan şirketlere aktarma organizasyonunda görev almamanızı, danışmanlık yapmamanızı, saklanan hukuka aykırılıkları sorgulamanızı ihbaren bildiririm" deniliyor.

Aynı ihbar yazısında "Kim olduğu bilinmeyen USHA TEJI isimli yabancı uyruklu yönetici ile suç oluşturan eylemler sebebiyle ücret, prim, maaş veya herhangi bir başka menfaat temin etmeniz halinde Önder Uzel ve işbirlikçilerinin organize dolandırıcılık fiiline iştirak etmiş olacağınızı, Önder Uzel ve kendisi ile hareket edenlerle organize edilmiş menfaat birliği içinde bulunmuş olmanız halinde doğrudan hukuki ve cezai sorumluluğunuz olacağı" bildiriliyor.

Paravan şirketlere trilyonluk satışlar

Serdar Uzel'in uyarı yazısında, paravan şirketler Uzel Agri NV ve Singapur menşeeli SS Distribution Pte.Ltd'e hisse devrine ilişkin dikkat çekilmiş. Uzel'in 226 trilyon liralık hisseleri önce 45 bin euro sermayeli Uzel Agri NV'ye, ardından satış bedeli tahsil edilmeden 2 dolar sermayeli SS Distribution şirketine satıldı. Uzel Agri NV hisse alımını yüksek fiyattan yapmış ve düşük fiyattan satmış olduğundan trilyonlarca lira zarar etti. 2 dolar sermayeli şirketten de alacak tahsil edilemedi.

Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde