Can Paker TESEV’den ayrıldı, TÜSİAD'ı ağır dille eleştirdi

Can Paker TESEV’den ayrıldı, TÜSİAD'ı ağır dille eleştirdi

Can Paker 17 yıldır başında olduğu TESEV’den ayrılma kararı aldı. “Değişen koşullarda böylesi daha iyi” diyen Can Paker, “Artık sermayeyi tek başına temsil etmiyor” dediği TÜSİAD’ı da eleştirdi..

Can Paker TESEV’den ayrıldı, TÜSİAD'ı ağır dille eleştirdi
16px
24px
25.01.2015 19:00
ABONE OLgoogle
Can Paker 17 yıldır başında olduğu TESEV’den ayrılma kararı aldı. “Değişen koşullarda böylesi daha iyi” diyen Can Paker, “Artık sermayeyi tek başına temsil etmiyor” dediği TÜSİAD’ı da eleştirdi: “Siyasiler ile çatışan bir dernek olmamalı.” Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan Paker, Kürt sorununun çözümü konusunda Türkiye’nin batısının da doğusunun da bu çok istekli olduğunu vurguladı.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Can Paker, 24 Şubat’ta yapılacak genel kurulda vakfın yönetiminden ayrılacağını açıkladı. 17 yıldır sürdürdüğü görevini önümüzdeki ay bırakacak olan Paker kararının nedenini ise, “Değişen koşullarda böylesi daha iyi” diyerek açıkladı.

Milliyet gazetesinden Eylem Türk’e konuşan Can Paker şu açıklamaları yaptı:
* 17 yıldır bu vakfın başındayım, yetmez mi? Değişen koşullarda böylesi daha iyi. Ve bu kararımı vakıf üyelerimize genel kurul öncesi ilettim.

* Çözüm süreci toplumun büyük çoğunluğu tarafından tasvip edildi. Artık sonuca varılması isteniyor. Bence sonuca varılmaması, fiyasko olma ihtimali çok az. Çünkü batısı da doğusu da bu konuda çok istekli. Taraflar artık bu noktaya geldi. Çözüm toplumsal talepte yatıyor. Konsolide olmuş bu toplumsal talebi dış güçler de kolay kolay değiştiremez.

‘TÜSİAD SERMAYEYİ TEK BAŞINA TEMSİL ETMİYOR’

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD)  özellikle son dönemde hükümet ile yaşadığı gerilime dair de Paker şu yorumu yaptı:

“Artık tabu kırıcılığı çok fazla yok. Bazı girişimlerde bulundular ama sonra geri adım attılar. Sonuçta hayır derneği değil, iş dünyasının menfaatlerini korumak üzerine kurulmuş. İdealist bir şey beklemek yanlış olur. Sonuçta ‘Kanarya Sevenler Derneği’ bile kanaryaları düşünür… TÜSİAD Başkanı ister istemez siyasilerle tartışmak durumunda kalıyor. Ayrıca bütün üyeleri kapsayıcı olmak da gerekiyor. TÜSİAD’ın siyasilerle çatışan bir dernek olmaması lazım. İş dünyasının menfaatlerini gözetmesi lazım… Alternatif sermaye ortaya çıktı. Sermaye grupları çeşitlendi. TÜSİAD sermayenin tek başına temsilcisi değil artık.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde