Can Paker, Gülen'le görüşmesini anlattı

Can Paker, Gülen'le görüşmesini anlattı

Can Paker, hayatını konu alan kitapta geçen Fethullah Gülen Hocaefendi ile olan konuşmalarına dair ortaya atılan iddialara açıklık getirdi.

Can Paker, Gülen'le görüşmesini anlattı
16px
24px
21.07.2013 09:49
ABONE OLgoogle

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Can Paker, hayatını konu alan kitapta geçen Fethullah Gülen Hocaefendi ile olan konuşmalarına dair ortaya atılan iddialara açıklık getirdi.


Paker, hükümet ve camianın emniyet ile yargıda karşı karşıya geldiği söylentilerine Hocaefendi’nin verdiği cevabın doğru anlaşılmadığını belirtti. Paker, ‘Bir Can Paker Kitabı’ adlı çalışmasında geçen Hocaefendi’nin konu ile ilgili ‘Olur böyle şeyler’ ifadesi için, “Olur böyle şeyler ifadesini, ‘Evet, Hizmet için bu tip yakıştırmalar söyleniyor. Ama bunlar Hizmet’in prensipleri ve ilkeleri ile bağdaşmayan şeyler’ manasında anladım.” açıklamasında bulundu. Paker, kitapta geçen diyalogların bir bütün halinde okunması gerektiğini söyleyip şunu dedi bunu demedi tarzında çıkarımlarda bulunulmaması gerektiğini ifade etti. Paker, kitabında yer alan Hocaefendi ile olan konuşmalarının içeriği hakkında ise, “Görüşmede pek çok konuyu ele aldık. Sayın Gülen, çok okuyan, bilen bir insan ama siyasi olaylara girmedi. Kanaatim şu ki; Gülen tartışmalara yukarıdan bakıyor.” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde