Çalışanları ilgilendiriyor: Restoranlar boykot kararı aldı

Çalışanları ilgilendiriyor: Restoranlar boykot kararı aldı

Restoranlar yemek kartlarını 1 günlük boykot edecek

Çalışanları ilgilendiriyor: Restoranlar boykot kararı aldı
16px
24px
15.11.2017 15:53
ABONE OLgoogle

Restoran işletmecileri yüzde 10'a ulaşan komisyon ve 60 güne uzayan vadeyle çalışan yemek kartı şirketlerine karşı boykot kararı aldı.

Türkiye genelindeki restoranlar, yemek çeki ve kartı firmaları tarafından komisyon oranlarını makul bir seviyeye çekmediği takdirde 25 Aralık tarihinde bir günlük "Boykot" yapacak.

Yaklaşık 3,5 milyon çalşanın öğle yemeklerinde kullandığı lartlar 25 Aralık'ta hiçbir restoranda kabul edilmeyecek.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

"TÜRES yemek çeki/kartı firmalarının yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelere uyguladıkları yüksek komisyon oranları sorununun çözümü adına uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar geçtiğimiz aylarda TÜRES aracılığı ile çokça gündeme geldi ancak sorun henüz çözüme kavuşturulmadı.

Restoran-lokanta işletmecilerinin yemek çeki/kartı firmalarına ödediği yüzde 10-12’lere varan komisyon bedelleri bu sektörde karlılığı oldukça düşürdü ve birçok işletme kapanma noktasına geldi. Bu bağlamda İTO(İstanbul Ticaret Odası) tarafından yemek çeki/kartı üzerinden verilen komisyon oranlarının düşürülmesi amacıyla; yemek kartı firmalarınca, bu kartları kullanan firmalara iskonto verilmemesi yönünde 10.08.2017 tarihli ve 56 sayılı Meclis Kararı uyarınca; ‘Yemek Çekleri İskonto Oranları Hakkında Zorunlu Mesleki Karar’ alındı" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde