Çalık'tan flaş açıklamalar: Finanstan çıkacak mı?

Çalık'tan flaş açıklamalar: Finanstan çıkacak mı?

Malatya’nın en büyük yatırımcıları arasında yer alan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı...

Çalık'tan flaş açıklamalar: Finanstan çıkacak mı?
16px
24px
25.05.2015 08:28
ABONE OLgoogle
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Malatya'da basın mensuplarının karşısına geçti..

Malatya’nın en büyük yatırımcıları arasında yer alan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, grup olarak Malatya’ya her sene 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve uzun vadeli stratejileri arasında diğer sanayici yatırımcıları da memleketlerine çekmek olduğunu söyledi.

Malatya’nın sanayileşme potansiyelini tam olarak kullanamadığını dile getiren Çalık, “Biz Malatya OSB’deki ilk yatırımcılardandık ve arazimiz çok genişti. Bir yatırımcının arazi olmadığı için bölgeye yatırım yapamadığını öğrendik ve 200 dönüm arazimizi ona verdik. Bu yatırımcı peşinden 6 yatırımcıyı daha getirdi. Yeni yatırımcıları da şehrimize bekliyoruz” dedi.

Çalık, "Ailem Malatya'da tezgah dokumacılığından 50'lerde elektrikli makinalara, 70'lerde de sanayi tesislerine geçiş yapmışlar. Ben de ilk yatırımımı Malatya'da yaptım. Burada yatırıma devam" diye konuştu.

Ahmet Çalık, Patronlardunyasi.com'un, "Aktifbankl'ı satacağınız söyleniyor? Bu konuda neler söyleyecek siniz" sorusuna, "Biz asla Aktifbank'ı satmayı düşün müyoruz. Finansta büyümeye devam edeceğiz" karşılığını verdi..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde