Çalık'a petrol arama şoku!

Çalık'a petrol arama şoku!

Çalık Petrol Arama Üretim A.Ş.'ye Adıyaman'da büyük bir şok yaşadı....

Çalık'a petrol arama şoku!
16px
24px
23.11.2015 07:10
ABONE OLgoogle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, toplam onbir şirketin petrol arama ruhsatı başvurularını reddetti.

Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÇALIK'A ADIYAMAN İÇİN RED

Buna göre, Abe Petrol Doğalgaz Enerji Maden AŞ, Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Hanedan Enerji Yatırımları San. Tic. AŞ, Naturgaz Doğalgaz İth. İhr. San. ve Tic. AŞ, Tiway Turkey Ltd.Şti.'nin ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Adıyaman ilinde bir alan için yapmış oldukları petrol arama ruhsatı başvuruları Türk Petrol Kanunu'nun ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri gereğince reddedildi.

Öte yandan, Özmen Akaryakıt Üretimi ve Petrol Arama San. Tic. AŞ, Arctic Petrol Gaz ve Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti, Ortadoğu Yeraltı Kaynakları Gaz Petrol Madencilik İnş. San. ve Tic. AŞ, Era Enerji, Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Tic. Ltd. Şti, Baran Oil Araştırma Geliştirme Petrol Arama Üretim San. ve Tic. AŞ ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın İstanbul ilinde aynı alan için yapmış oldukları petrol arama ruhsatı başvuruları, Türk Petrol Kanunu'nun ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri gereğince reddine karar verildi.

Çalık'a 13 Ekim 2015de izin verilmişti

Çalık Petrol Arama Üretim A.Ş.'ye Adıyaman ve Gaziantep'de toplam 30.637 hektar alanda petrol arama izni verilmişti

Resmi Gazete'de yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kararına göre, Çalık Petrol Arama Üretim A.Ş.'nin talebi üzerine Adıyaman ve Gaziantep'de toplam 30,637 hektar alan üzerinde beş yıl süreyle petrol arama izni verilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde