Çağlayan Hazine’den, Güler Maliye’den, Bağış Diyanet’ten sorumlu bakan olsun

Çağlayan Hazine’den, Güler Maliye’den, Bağış Diyanet’ten sorumlu bakan olsun

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’nin Yüce Divan’a göndermediği 4 eski bakana yeni görevler buldu. AKP’nin Kur’an’a hakaret eden Bağış’ı akladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Merak ediyorum, Erdoğan ile dalga geçse aklanır mıydı? Aklanmazdı.” dedi.

Çağlayan Hazine’den, Güler Maliye’den, Bağış Diyanet’ten sorumlu bakan olsun
16px
24px
28.01.2015 07:52
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk dosyasının AKP Grubu tarafından TBMM çatısı altında kapatıldığını belirtirken artık parti grubunun da suç ortağı olduğunu söyledi.

“AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Senin cebinden çalındı para. Otur, yeniden düşün. Çocuklarını düşün. Borç senin sırtına, servet onun sırtına.” diyen CHP lideri, aklanan bakanların görevlerine dönmek için dilekçe vermeleri gerektiğini belirtti. Ardından Başbakan’a şu teklifte bulundu:

“Bu isimlere yeni bakanlıklar verilmeli; Muammer Güler mükemmel bir Maliye Bakanı olur, yeri gelir birinin önüne yatar. Hazine’den sorumlu devlet bakanı. Mükemmel. Yürütme konusunda kimse eline su dökemez. Egemen Bağış, Diyanet İşleri’nden sorumlu devlet bakanı olsun. Tam uyar; ‘Bakara makara’ deyip her cuma bir ayet sallar! Erdoğan Bayraktar, biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumu’ndan sorumlu bakan olur, gelen talimatlar doğrultusunda ihaleleri dağıtır.”

Kılıçdaroğlu, grup konuşmasının devamında Egemen Bağış’ın Kur’an’a hakaret ettiği halde aklandığına işaret ederek “Merak ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan ile dalga geçse aklanır mıydı? Aklanmazdı.” ifadesini kullandı.

Başbakanlık koltuğunun boş olduğunu kaydeden CHP lideri, Davutoğlu’nun söylediği gibi Başbakanlık ile Saray arasında bir uyum olduğunu ancak bu uyumun halkın değil, hırsızların çıkarlarını koruduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı ve hükümet sözcülerinin hâlâ yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını ‘darbe’ olarak nitelendirdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Senin bakanının koluna 700 bin TL’lik saati darbeciler mi taktı? O kasaların içinde paralı darbeciler mi koydu? Senin bakanın ‘benim günahım yok, o söyledi, ben yaptım’ dedi. Bunu da darbeciler mi söyletti? ‘Darbe de darbe’ diyorlar. Peki darbe iddialarını dile getiren Başbakan oylama günü Meclis’e gelmez mi? Demek ki olay darbe değil.” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN HUKUKSUSLUKLARI 30 MİLYAR DOLARLIK YABANCI SERMAYEYİ KAÇIRDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın antidemokratik düzenlemeleri sebebiyle 30 milyar dolarlık yabancı sermayenin Türkiye’den kaçtığının da altını çizdi. Başbakan Davutoğlu’nu “Avrupa’da işsizlik varsa Türkiye’ye gelin.” sözleri üzerinden de eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan’ı Türkiye gerçeklerinden kopuk olmakla suçladı:

“Sanki burada herkesin işi var. Türkiye’de ne olduğunu bilmiyor. Bunların bir eli yağda, bir eli balda ya, sanıyor ki bütün vatandaşlar böyle. Çalıp çırpıyorlar ya, sanıyorlar ki herkes çalıp çırpıyor. Sizden kimseye bir şey kalmadı ki? Burada millet işsiz, perişan vaziyette. Türkiye’de insanların yüzde 10,5’i işsiz, 5,5 milyon işsizimiz var. Türkiye’de 1 milyon 185 bin kişinin aylık geliri 150 lira. Viranşehir’de bir çocuk çöp toplarken öldü, yoksulluk budur işte. ‘Zenginleştik’ diyorlar, kim zenginleşti? Siz zenginleştiniz, çocuklarınız zenginleşti. En zengin yüzde 1’lik kesim, gelirin yüzde 54’ünü alıyor. Buna adalet diyorsan AKP’ye oy ver. Bankalara kredi borcu 2002’de 6,5 milyardı, bugün 345 milyar lira. 52 kat artmış. Borç senin sırtına, servet onun sırtına. Sana gecekondu, onlara villalar, saraylar.”
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde