CHP ile TOBB arasındaki kriz tatlıya bağlandı

CHP ile TOBB arasındaki kriz tatlıya bağlandı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında TOBB’un 72. Genel Kurulu’nda yaşanan kriz tatlıya bağlandı.

CHP ile TOBB arasındaki kriz tatlıya bağlandı
16px
24px
16.05.2016 07:35
ABONE OLgoogle
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında TOBB’un 72. Genel Kurulu’nda yaşanan kriz tatlıya bağlandı.

11 Mayıs’taki Genel Kurul’da  konuşan Kılıçdaroğlu, Hisarcıklıoğlu’na bakarak, “TÜSİAD kadar cesaretli olamadınız” demişti. Genel Kurul sonrasında gazetecilere açıklama yapan TOBB Başkanı ise “Kendisi ile beni karıştırıyor herhalde. Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanı’yım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye’de beceremedi, burada boyunun ölçüsünü alır” ifadelerini kullanmıştı. 

Hisarcıklıoğlu’nun bu sözlerine CHP’liler sert tepki gösterdi, bazı ekonomi yazarları da TOBB Başkanı’nı eleştirdi. Yoğun siyasi tartışmanın ortasında kalan Hisarcıklıoğlu’nun eski CHP milletvekili olan yakın arkadaşı Sinan Aygün’le görüştüğü öğrenildi.

Aygün, Hisarcıklıoğlu’nun üzüntüsünü cuma günü Kılıçdaroğlu’na aktardı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Hisarcıklıoğlu’nu aradı ve “Siyasette olur böyle şeyler. Siyasetçi, doğru bulmadığını söyler, bu tür tartışmalara alışıktır, büyütmeyiz” diyerek, olayı yatıştırmak istediğini anlattı. Telefon konuşmasında durum tatlıya bağlandı. 

DESTEK BİLDİRİSİ

CHP il başkanlarının Van’da iki gün süren toplantısının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’ndaki “Böyle bir başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” sözlerine destek çıktı.

Bildirgede, “Biz CHP il başkanları olarak bu iradenin tereddütsüz arkasındayız. Sayın Genel Başkanımız hakkında başlatılan soruşturmayı da bizlere yönelik beyhude bir sindirme girişimi olarak görüyoruz” denildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde