CHP'den Varlık Fonu eleştirisi: Türkiye'nin geleceğini satıyorlar

CHP'den Varlık Fonu eleştirisi: Türkiye'nin geleceğini satıyorlar

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, "THY, yolsuzlukları örtmek için Varlık Fonuna devredildi" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'den Varlık Fonu eleştirisi: Türkiye'nin geleceğini satıyorlar
16px
24px
06.02.2017 12:03
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık Varlık Fonu'nun borçlanma için yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin geleceği satılıyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul A.Ş, Türksat Uydu, Haberleşme Kablo ve İşletme A. Ş., Eti Maden ve Çaykur gibi birçok kamuya ait şirketin hazineye ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmasının “borçlanma için yapıldığını”, “Türkiye’nin geleceğinin satıldığını” söyledi.

THY ve Halkbank da Varlık Fonu'na devrediliyor

Karabıyık, 9756 sayılı KHK ile alınan bu kararın ” hükümetin ekonomideki perişanlığını bizzat ilan etmesi” olduğunu vurgulayarak, amacın Türkiye’nin kamu borcunu “daha az göstermek” olduğunu söyledi.

Varlık Fonu, devleti yutuyor

CHP’li Vekil, Türkiye Varlık Fonu'nun borçlarının, Devletin mali tablolarında borç ile ilgili istatistiklerde yer almayacağını da hatırlatarak, “Bu ne demektir? Türkiye'nin kamu borcu daha az görünecek. Yazıktır, günahtır bu ülkeye…” şeklinde konuştu.

Dev kuruluşların 'Varlık Fonu'na devredilmesi ne anlama geliyor?

Karabıyık’a göre alınan bu önlem; Hükümetin borçlanma imkânlarının kısıtlı olduğunu, kredibilitesinin azaldığını, bütçe imkânlarının azalmış ve sıkışık olduğunu gösteriyor.

İşte milyarlık Türkiye Varlık Fonu'nu yönetecek isimler

Karabıyık şöyle konuştu;

“Bu mülklerin fona devri yapıldı ki, şimdi de bunlar karşılık gösterilerek kaynak arayışına gidilecek, tabi bu varlıkların gelecekteki getirileri de para ettiği için onlar da satılacak. Ülke geleceğini satıyorsa artık işin geldiği noktayı siz düşünün. Dünyada her türlü finansal enstrüman gördük ama varlıklarını ortaya koyup geleceğini satmaya çalışan bir ekonomi yönetimi için gerçekten söylenecek çok fazla şey yok”.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde