CEO'lar içinde en az maaş Muhtar Kent’in çıktı

CEO'lar içinde en az maaş Muhtar Kent’in çıktı

ABD’de büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerine yaptıkları ödemeleri takip eden PayScale sitesi CEO’ların maaşlarını araştırdı. Ortaya ilginç bir sonuç çıktı...

CEO'lar içinde en az maaş Muhtar Kent’in çıktı
16px
24px
19.08.2014 06:23
ABONE OLgoogle
ABD’de büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerine yaptıkları ödemeleri takip eden PayScale sitesi ülkede çalışanlarının yüzlerce katı maaş alan CEO’ları belirledi.

PayScale’e göre Verizon’un eski CEO’su Ivan Seidenberg  1 yılda kazandığı para ile çalışanlarını 613’e katladı. Seidenberg’i ABD’li ilaç perakende şirketinin 2011’de emekli olan CEO’su Thomas M. Ryan izledi.

Ryan bir yılda çalışanlarının 456 katı daha fazla para kazanıyordu. İlaç şirketi McKesson’da CEO John H. Hammergren, normal bir çalışanından 537 kat daha fazla maaş alıyor. Sağlık hizmetleri devi Medco’da CEO David B. Snow Jr’a yapılan ödemeler çalışanlara verilen parayı 431’e katlıyor.

Teknoloji devi IBM’in tepe yöneticisi Samuel Palmisano, 2011 yılında görevi bırakana kadar aldığı yıllık ödemelerle çalışalarını 349’a katladı. Cep telefonu operatörü AT&T’nin CEO’su Randall L. Stephenson çalışanlarından 342 kat fazla ödeme alıyor.

ABD’li teknoloji şirketi United Technologies Corporation CEO’su Louis Chenevert, çalışanlarından 326 kat daha fazla alıyor.

PEPSİ CEO'SU 322 KAT, COOCA COLA CEO'SU MUHTAR KENT'İN MAAŞI 89 KAT

Çalışanlarından 322 kat fazlan kazanan Pepsi CEO’su Indra Nooyi üst sıralarda yer alıyor. Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent ise çalışanlarından 89 kat fazla kazanıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde