ÇAYKUR, Katarlılara 650 Milyon Dolarlık borca teminat!

ÇAYKUR, Katarlılara 650 Milyon Dolarlık borca teminat!

Varlık Fonu'na devredilen ÇAYKUR'un yüzde 70 hissesinin 650 milyon dolar borç karşılığında teminat gösterilme yoluyla yapıldığı ileri sürüldü.

ÇAYKUR, Katarlılara 650 Milyon Dolarlık borca teminat!
16px
24px
24.04.2017 05:35
ABONE OLgoogle

ÇAYKUR'UN Katarlılara satıldığı iddia edildi. Bu iddianın kentte yayılması üzerine ÇAYKUR, böyle bir satış olmadığını açıkladı. Ancak bu satışın Varlık Fonu'na devredilen ÇAYKUR'un yüzde 70 hissesinin 650 milyon dolar borç karşılığında teminat gösterilme yoluyla yapıldığı ileri sürüldü. Bu olay Rize'de ve tüm çay yetiştiricileri tarafından tepki ile karşılandı.

Türkiye'deki çay üreticilerinin gözde şirketi olan ÇAYKUR'un Katarlılara satıldığı iddia edildi. Başta Rize olmak üzere çay üretim bölgeleri olan Trabzon, Artvin ve Giresun'da yüzbinlerce çay üreticisinin tepki gösterdiği satış iddiası kurum tarafından yalanlandı. Kurum yaptığı açıklama ile, "ÇAYKUR'un Katarlılara satıldığı haberinin gerçekle alakası yoktur. Böyle bir konu kesinlikle söz konusu değildir"  denilerek reddedildi.

Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden ve Türksat Varlık Fonu'na devredildi

SATIŞ DEĞİL BORCA TEMİNAT

Yapılan bu açıklamanın ardından olayın satış değil, teminat gösterme olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre Varlık Fonu'na devredilen ÇayKur'un yüzde 70 hissesi, Katar'dan alındığı belirtilen 650 milyon dolar borç nedeniyle teminat olarak gösterildi. 

CHP'Lİ VEKİL DOLAMBAÇLI SATIŞI GÜNDEME GETİRDİ

ÇAYKUR Katar grubuna satıldı mı? Resmi açıklama geldi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, ÇAYKUR'un Katar'dan alınan 650 milyon dolarlık borca karşılık teminat gösterildiğini vurguladı.

Pekşen, "Varlık Fonu tezgahı ÇAYKUR için mi kuruldu? Rize halkı cevap bekliyor..! Oh Ne ala Ne ala..! ÇAYKUR satılmamış yalnızca Katar'dan alınan 650 milyon dolar borca yüzde 70'i teminat gösterilmiş.Vah Karadeniz vah..!" görüşünü savundu. TBMM kürsüsünden 3 defa hükümeti uyardığını kaydeden Pekşen, "'Acele edin. İstanbul Yaklaşımı gibi borç yapılandırma yasasını bir an önce getirin' dedim ihtiyaç yok dediler. Borç yapılandırma yasası TBMM gündeminde. Ancak KOBİ'lerin yüzde 73'ü finans darboğazında. Alarm zilleri çoktan çaldı. Bu saatten sonra geçmiş olsun" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde