Büyükyalı'da fiyatlar 1 milyon TL’den başladı

Büyükyalı'da fiyatlar 1 milyon TL’den başladı

İstanbul Kazlıçeşme sahilde; Özak-Ziylan- Yenigün ortaklığı, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı projesinin ilk etabında yer alan 560 konut satışa çıktı. Projede metrekare satış fiyatları 13 bin TL ile 25 bin TL arasında.

Büyükyalı'da fiyatlar 1 milyon TL’den başladı
16px
24px
23.09.2016 08:47
ABONE OLgoogle
Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirdiği ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi görücüye çıktı.

1.400 üniteden oluşan ve toplam 4.2 milyar TL yatırım değerine sahip proje; geçtiğimiz mart ayında MIPIM fuarında Avrupa’daki yatırımcıların, ay başında ise Dubai Cityscape Fuarı’nda Arap dünyasının beğenisine sunulmuştu. Kazlıçeşme’de toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul’da, ilk etapta yer alan 560 ünite satışa çıkarken, semtte yaşamın 2019’da başlaması planlanıyor. Projeyle ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Edip Yenigün katıldı. Toplantıda konuşan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı’nın MIPIM ve Cityscape’te uluslararası arenaya çıktığını belirterek, “Çok olumlu reaksiyon aldık. Yabancı yatırımcıların çok ilgili olması bizi heyecanlandırıyor” dedi.

Ön talep döneminde 40 kadar satış yaptıklarını ifade eden Akbalık, Emlak Konut’un ağustos ayında başlattığı kampanyayı projede devam ettireceklerini söyledi. Marmaray, Avrasya Tüneli, deniz ulaşımı gibi birçok ulaşım aksının birleşim yerinde yer alan İstanbul Kazlıçeşme’de yeni bir deniz semti hayalleri olduğunu söyleyen Ahmet Akbalık, “Hayatı kolaylaştıracak bütün unsurları bu projede topladık. Buraya beton blok yapmıyoruz, yaşam inşa ediyoruz. Deniz semtinin içerisinde iş ve evin yanında sosyal alanlar da yer alacak” diye konuştu.

Metrakaresi 13 bin TL'den başlıyor

Projede metrekare fiyatlarının 13- 15 bin TL’den başlayıp 23-25 TL’ye kadar çıktığına işaret eden Akbalık, daire fiyatlarının ise 1 milyon TL’den başladığını kaydetti. Büyükyalı’da 75 ile 450 m2 arasında daire seçenekleri sunuluyor.

Büyükyalı’nın sunduğu ulaşım avantajına dikkat çeken Ahmet Akbalık, Büyükyalı’nın yakınında yer alan Marmaray Zeytinburnu durağı ve İstanbul’un Asya ile Avrupa Yakası’nı denizin altından tüp geçitle birbirine bağlayarak motorlu araçlara geçiş olanağı sağlayacak Avrasya Tüneli'nin kesişme noktasına olduğunu belirterek, “2016 yılı sonunda, Büyükyalı’da yaşam başlamadan önce tüm ulaşım akslarının birbirine entegre olması planlanıyor, Sahil yolunda şu anda devam eden çalışmalar tamamlandığında, yol 8 şeride çıkarak bölgedeki trafiği rahatlatacak, semti tüm şehre entegre edecek. Böylece Kazlıçeşme, dünyadaki örneklerde olduğu gibi gün geçtikçe değer artışı kaydeden bir bölge haline gelecek. Ayrıca teknelerle denizden ulaşım imkanı sunulacak. Avrupa’da bakıldığında bu projelerin diğerlerine göre yüzde 43 daha fazla prim yaptığı görlüyor” diye konuştu.

Türkiye’ye inandık fiyatları TL yaptık

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, projenin yüzde 60’ının yeşil alanlara ayrıldığını belirterek, “İstanbul’a yakışan bir proje olacak” dedi. Türkiye’ye inandıklarını kaydeden Büyükekşi, o nedenle proje fiyatlarını Türk Lirası cinsinden belirlediklerini söyledi. Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Edip Yenigün, farklı uzmanlık alanlarındaki üç şirketin projeye değer kattığını söyleyerek, Türkiye’nin en pahalı arsasında proje ürettiklerini belirtti.

Kredi düzenlemesi sektörü hareketlendirecek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ağustos ayında başlattıkları kampanya sonrası, inşaata bağlı 250 yan sektörün ciddi şekilde çalışmaya başladığını belirterek, hükümetin en son yaptığı KDV düzenlemesi ile konut kredilerinde banka kredisi oranının yüzde 75’ten 80’e çıkarılmasının konut satışlarını hareketlendireceğini söyledi. Düzenlemeler için hükümete teşekkür eden Kurum, “Tapu harçları, KDV rayiçlerinde, konutu ilk alacaklarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını düşünüyoruz. Çünkü sektörün bunlara da ihtiyacı var” dedi. Murat Kurum, yurt dışında temmuz ayında oluşan havayı değiştirmek ve Türkiye’de hayatın kaldığı yerden devam ettiğini göstermek için yatırımcılarla görüştüklerini söyledi. Kurum, Büyükyalı projesinde kendilerine taahhüt edilen gelirin 1 milyar 570 milyon TL olduğunu ifade etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde