Büyük tehlike: Hackerlar otomobili ele geçiriyor

Büyük tehlike: Hackerlar otomobili ele geçiriyor

Cep telefonu ağından otomobile sızan hackerlar otomobillerin motorunu durdurup çalıştırabiliyor. Hackerlar aynı zamanda otomobilleri hareket de ettirebiliyorlar.

Büyük tehlike: Hackerlar otomobili ele geçiriyor
16px
24px
22.07.2015 15:15
ABONE OLgoogle
Jeep Cherokee, Chrysler 200, Dodge Ram modellerinin hacklenmeye açık olduğu ortaya çıktı.

Sprint cep telefonu ağından otomobile sızan hackerlar otomobillerin motorunu durdurup çalıştırabiliyor. Hackerlar aynı zamanda otomobilleri hareket de ettirebiliyorlar.

Wired Dergisi’nin haberine göre Charlie Miller ve Chris Valasek isimli araştırmacılar araçların hacklenmeye açık olduğunu ortaya koydu. Konuyla ilgili CNN’e açıklamalarda bulunan Miller, “Sprint ağı üzerinden şu an ABD’deki bütün Chyrsler otomobilleri hackleyebilirim” dedi.   

Chrysler hack durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, araçların içinde kullanılmayan bir bilgisayar iletişim kanalının açık bırakıldığını belirtti. Firma geliştirdiği bir yazılım güncellemesi ile sorunun çözülebildiğine işaret ederek sürücülerin araçlarının yazılımını güncellemesini istedi.  Firma söz konusu sorun dolayısıyla yapılacak işleri ‘araç geri çağırma’ olarak tanımlamadı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde