Büyük rant! Marka derdi başkaymış!

Büyük rant! Marka derdi başkaymış!

Kadıköy Belediye eski Başkanı Öztürk'ün tecavüzü gizleme çabasının ardında, Bağdat Caddesi'ndeki büyük rant yatıyor.

Büyük rant! Marka derdi başkaymış!
16px
24px
29.01.2016 06:27
ABONE OLgoogle
Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün tepki çeken Twitter mesajının altında milyarlık yatırımlar çıktı. Bağdat Caddesi’nde önceki gün yaşanan tecavüz olayının ardından Öztürk “Utanç verici olay Bağdat Caddesi’nde değil Bostancı’da bir ara sokakta oldu. Marka değeri olan caddeyi kirletmeyin” şeklinde attığı tweet sosyal medyada tepki görünce silmek zorunda kalmıştı. 

AKŞAM ORTAYA ÇIKARDI

Ancak Öztürk’ün “Bağdat Caddesi’ni kirletmeyin” mesajının altındaki gerçekleri AKŞAM ortaya çıkardı. Öztürk’ün oğlu Cem Öztürk ile kız kardeşi Nuran Evrensel’in Bağdat Caddesi’ni adeta tek başlarına dönüştürdükleri belirlendi.   Öztürk’ün oğlu ve kız kardeşinin 1+1 dairenin 1 milyon TL’ye satıldığı Bağdat  Caddesi’nde en az 20 tane projesinin olduğu belirlendi. 1 milyon 500 bin TL sermayeli şirketin adresi de Bağdat Caddesi’nde bulunuyor. 

Aile boyu dönüşüm

20 yıl boyunca Kadıköy Belediye Başkanlığı yapan Selami Öztürk’ün oğlu Cem Öztürk ile kız kardeşi Nuran Evrensel’in Bağdat Caddesi’ni adeta tek başlarına dönüştürdükleri belgelendi. Öztürk’ün oğlu Cem Öztürk’ün 2012 yılına kadar şirket ortağı olduğu Sel İnşaat'ın diğer ortakları ise Öztürk’ün kız kardeşi Nuran Evrensel ile eşi Ferhad Evrensel.. 

Merkez Bağdat Caddesi

1 milyon 500 bin lira sermayeli şirketin adresi ise Bağdat Caddesi. Firma Türkiye’de metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu Bağdat Caddesi’ni tercih etti.  Firma inşaat yapacağı yer olarak da genellikle Bağdat Caddesi'nin en değerli yeri olan Caddebostan, Suadiye, Fenerbahçe'yi tercih etmiş. Firmanın kuruluşu ise Öztürk'ün başkan olduğu yıllara dayanıyor. 

Çok sayıda şirketleri var

Selami Öztürk’ün aile şirketleri sadece Sel İnşaat ile sınırlı değil. Öztürk’ün avukat olan oğlu Cem Öztürk ile mimar olan kızı Sinem Öztürk’ün Enpro Proje Danışmanlık şirketleri bulunuyor. Firmanın diğer ortakları ise Selami Öztürk’ün kız kardeşi Nuran Evrensel ile Hayriye Ezel Özdil. Öztürk’ün kız kardeşi Nuran Evrensel’in yine Bağdat Caddesi’nde bir lojistik firmasının olduğu ortaya çıktı. 
Ercan Öztürk/Akşam
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde