Büyük patronların, “çocuk dünyası”

Büyük patronların, “çocuk dünyası”

Yıldız Holding, Akkök Grubu, Sinpaş ve Eksim Holding, çocuk dünyasına daldı..

Büyük patronların, “çocuk dünyası”
16px
24px
21.02.2014 15:19
ABONE OLgoogle
Yıldız Holding, Akkök Grubu, Sinpaş ve Eksim Holding’in ortak olduğu İstanbul’un en prestijli projelerinden biri olan Akasya Acıbadem açılış için gün sayıyor. Projede dünyaca ünlü markalar yerini alırken, projenin en iddialı olduğu alanlardan birisi ise çocuk alanları. Tokyo, Lizbon, Meksika, Monterey, Singapur, Seul, Jakarta, Dubai şehirlerindeki mekanlarıyla faaliyet gösteren dünyaca ünlü KidZania Akasya Acıbadem’de yerini aldı.
KidZania, bilgi ve beceri sahibi, dünyaya ve çevresine duyarlı, hayata olumlu yaklaşan yarının yetişkinlerinin şehri olarak kendisini tanımlıyor. KidZania 4-14 yaş arası çocuklara yönelik, deneyimlerken öğretme, öğretirken eğlendirme felsefesi ile 8 bin metrekare üzerine kurulan bir şehir. Sokakları, meydanı, hastanesi, televizyon istasyonu, itfaiyesi, bankası, güzellik salonu, çikolata ve şeker fabrikalarından, özel para birimi ve ulaşım araçlarına kadar eksiksiz bir kent. Pilotlar, doktorlar, veterinerler, polisler, pizzacılar, arkeologlar, tiyatrocular kısacası herkesin çocuk olduğu bu şehirde egemenlik çocuklarda…
Çocukların egemen olduğu Akasya Çocuk Dünyası’nın genel müdürlüğünü Zehra Lara Sayınsoy Dorner yapıyor. KidZania’nın ilk tanıtım toplantısında buranın Akkök Grubuna ait olduğu imajı oluşmuştu.
Toplantıda Akkök Grubu İcra Kurulu Üyesi Raif Dinçkök’ün de olması bu imajda etkili olmuştu. Ancak Akasya Çocuk Dünyası’nda, Akasya Acıbadem’in hissedarlarının hepsi ortak görünüyor. Akasya Çocuk Dünyası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Sinpaş’ın sahibi Avni Çelik, Başkan Yardımcılığını ise Ali Raif Dinçkök yürütüyor, Yıldız Holding’i temsilen ise Zeki Ziya Sözen ve Ahmet Özokur bulunuyor.
Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’in arkadaşı Mehmet İman’ın da yönetim kurulunda olduğunu belirtelim. Eksim Holding’in patronu Abdullah Tivinikli, Akkök Grubu’ndan Gamze Dinçkök Yücaoğlu ve Mehmet Ali Berkman da yönetim kurulunda görev alıyor.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde