Büyük Kulüp'ün 23 yıllık başkanı Duran Akbulut hayatını kaybetti

Büyük Kulüp'ün 23 yıllık başkanı Duran Akbulut hayatını kaybetti

İstanbul'un ünlü mekanlarından Büyük Kulüp'ün 23 yıldır başkanlığını yapan iş adamı Duran Akbulut hayatını kaybetti.

Büyük Kulüp'ün 23 yıllık başkanı Duran Akbulut hayatını kaybetti
16px
24px
23.03.2017 12:36
ABONE OLgoogle

İstanbul’un ünlü mekanlarından Büyük Kulüp’ün son 23 yıldır başkanlığını yapan ünlü iş adamı Duran Akbulut 80 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Duran Akbulut 1996’dan bu yana Büyük Kulüp’ün başında bulunuyordu. Akbulut, son olarak 2012 yılında yapılan seçimleri kazanmış ve koltuğa tekrar oturmuştu.

Akbulut yaklaşık 1 yıldır akciğer kanseri tedavisi görüyordu ve bir aydır da hastanede bulunuyordu. Akbulut üç gün önce yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Akbulut'un dün gece ise yaşamını yitirdiği belirtildi.

23 YILDAN BERİ KULÜP BAŞKANI

Duran Akbulut, 1974 yılından bu yana Büyük Kulüp Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı Akbulut aynı zamanda Ülker Bisküvi’nin de Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Büyük Kulüp Derneği’nin temeli, 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison’un tarafından atıldı.



Büyük Kulüp Derneğinin amblemi çelenk halinde çatılmış defne dalları arasında büyük harflerle “B” harfi üzerine işlenmiş “K” harfinden oluşuyor.

Dernek üyeleri Asıl ve Onursal Üye olmak üzere ikiye ayrılmakta. Yönetim Kurulu kararı ile devletin üst düzey görevlerinde bulunanlar ile ülkeye ve derneğe büyük hizmetleri dokunan kişiler onursal üye olarak seçilebiliyor. Ancak onursal üyeler genel kurula katılamaz ve oy kullanamaz.

Ayrıca onursal üyelerden aidat alınmaz. Asıl üyeler ise üye sicil kaydı bulunanlar üyeler arasından seçiliyor. Bu miktar her yıl üye sicil kaydı bulunanların %3 kadar. 25 yaşını tamamlayan kişiler derneğe üyelik için başvurabiliyor. Derneğe üye olmak isteyenlerin inceleme işlemlerini ise Balotaj Kurulu yerine getiriyor.

Üyeleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde görev yapmış askeri personel ile siyasetçi ve bazı kamu kurumları ile odaların yöneticileri bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde