Büyük Kulüp'te büyük yarış yeniden başladı: Kimler aday?

Büyük Kulüp'te büyük yarış yeniden başladı: Kimler aday?

Duran Akbulut'un vefatıyla boşalan Büyük Kulüp yönetim kurulu başkanlığı için çekişmeli yarış sürüyor

Büyük Kulüp'te büyük yarış yeniden başladı: Kimler aday?
16px
24px
24.04.2017 11:10
ABONE OLgoogle

"Zenginlerin ve seçkinlerin kulübü" olarak tanınan Büyük Kulüp, Mart ayında 21 yıllık başkanı Duran Akbulut'u kaybetti. Fransızca Cercle d'Orient adıyla da bilinen Büyük Kulüp,1882 yılında yönetici, diplomat ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üye tarafından kurulmuştu.

Bugün dede, oğul, torun üç kuşağın bir arada temsil edildiği, 8 bin 500'e yakın üyesi var. Dernek statüsünde faaliyet gösteren Büyük Kulüp'ün tüzüğüne göre, 'başkan' olağan genel kurula altı ay kala vefat etmiş olsaydı, ikinci başkan 'başkanlık' koltuğuna oturup görevini genel kurula kadar devam ettirecekti.

Büyük Kulüp'ün 23 yıllık başkanı Duran Akbulut hayatını kaybetti

Ancak olağan genel kurulu Mart 2018'de olan Büyük Kulüp şimdi yeni başkanını seçmek için olağanüstü genel kurula gidiyor.

Genel kurul tarihi 7 Mayıs 2017 Pazar günü olarak belirlendi. Merhum Duran Akbulut bugüne kadar 10'a yakın seçim geçirmiş ve karşısına bir o kadar da aday çıkmıştı.

Örneğin en son olağan genel kurulda işadamı Mehmet Kuriş, aday olmuştu. Büyük Kulüp 21 yıl aradan sonra ilk kez Akbulut'suz bir genel kurul yapacak.

Patronlar, Büyük Kulüp için yarışıyor

Para Dergisi’nden Rahime Baş Uçar'ın haberine göre, 7 Mayıs'taki genel kurulda büyük ihtimalle iki liste yarışacakmış. Halen kulüpte başkanlığı vekaleten yürüten Metin Baylav göreve talipmiş.

Baylav'ın karşısına ise denizcilik camiasının tanınan isimlerinden Kaptanoğlu Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Kaptanoğlu çıkacakmış. Kaptanoğlu listesine destek verecek isimler de netleşmeye başlamış.

Büyük Kulüp'te listeler belli oldu! İşte büyük yarış

Örneğin, TİM kurucu başkanı Okan Oğuz ile AYİDER (Anadolu Yakası inşaat Müteahhitleri Derneği) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Gündüz Kaptanoğlu'nun yönetiminde seçime girecekmiş. Tavukçuoğlu, üç dönem Büyük Kulüp yönetiminde görev almış ve 2012 yılında 'yönetim anlaşmazlığı' nedeniyle genel sekreterlik görevinden ayrılmıştı. Büyük ihtimalle Kaptanoğlu ve ekibi bu hafta seçim startını verip üyelerden destek istemeye başlayacaklar. 

Büyük Kulüp’te başkan değişmedi

Gündüz Kaptanoğlu'nun seçim sloganı, "Güleryüzlü, Kurumsal Yönetim"... Kaptanoğlu üyelere gönderdiği destek mesajında aynı zamanda Büyük Kulüple ilgili hedef ve planlarına da yer veriyor.

Büyük Kulüp Başkanı açılışta: Gündem Kayseri mantısı

Bu mesajlar arasında; kulübün imaj ve saygınlığını ülke çapında yeniden yükseltmek; dernek gelir ve harcamalarının üyeler tarafından şeffaf bir şekilde izlenmesini sağlamak gibi maddeler var. Ancak en etkili mesajın, "Keyfi davranış ve yönetim eğilimleri yerine, üye ortak aklına dayanan, iç denetime açık kurumsal bir yönetim altyapısı kurmak" olduğunu belirtelim.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde