Büyük Kulüp'te başkanlığa resmen aday....

Büyük Kulüp'te başkanlığa resmen aday....

Türkiye’nin en saygın kuruluşlarından olan Büyük Kulüp’ün 37 yıldır üyesi olan işadamı Metin Baylav, ekibiyle birlikte yeni yönetime aday olduğunu açıkladı

Büyük Kulüp'te başkanlığa resmen aday....
16px
24px
26.04.2017 04:21
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin en büyük ve en eski derneği olan 135 yaşındaki Büyük Kulüp'te seçim heyecanı başladı. İşadamı, siyasetçi, asker, bürokrat, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 7 bin 450 üye, Büyük Kulüp'ün yeni başkanını seçmek için 7 Mayıs'ta oy kullanacak.

23 Mart'ta hayatını kaybeden başkan Duran Akbulut'un vefatıyla boşalan Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Başkanlığı için iki aday yarışacak. Bu heyecanlı yarışta şu anda başkanlığı vekaleten sürdüren inşaatçı ve turizmci Metin Baylav ile işadamı Gündüz Kaptanoğlu yarışacak.

37 yıldır Büyük Kulüp üyesi olan Metin Baylav, uzun yıllar birlikte çalıştığı Duran Akbulut'un vefatından sonra “Görevi bırakırsam, bunu kendime ihanet olarak alırım” diyerek aday olduğunu belirtti.

Büyük Kulüp'te büyük yarış yeniden başladı: Kimler aday?

Baylav, “Çünkü kulübü bu hale getirmişim, üyeler her şeyden memnun, istesem de zaten bırakamam, bıraktırmazlar. Çok açık söylüyorum; bayrağı çok ilerilere taşıdık. Zaten Duran Başkanımız da ‘Metin kulübü ilerilere taşıdı. Metin'in getirdiği başarıyı başkası devam ettiremez' diye açıklama yapmıştı” dedi.

40 BİN KİŞİLİK AİLEYİZ

41 senedir Büyük Kulüp'te olduğunu belirten Baylav, “Üye olduğum ilk günlerde Raif Dinçkök tarafından yedek üye olarak yönetim kuruluna alındım, üyelerle ilişkilere bakıyordum. Benim üyelerle olan ilişkilerim o tarihte başladı” diye konuştu.

Bütün üyeleri tanıdığını, çocuklarının isimlerini bildiğini dile getiren Baylav şöyle devam etti: “Bir aile içerisinde insanlar birbirlerini nasıl tanırlarsa benim de üyelerle ilişkim o kadar yakın. Oy kullanacak 7 bin 450 üyemiz var. Eş ve çocuklarla birlikte yaklaşık 40 bin kişilik bir aileyiz.” Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir kulübe sahip olduklarını dile getiren Metin Baylav şunları söyledi: “Benden önceki dönemlerde kulübümüzün yüzde 33'ü genç üyelerden oluşuyordu. Yeni kararlar alarak annesi veya babası kulüp üyesi olması şartıyla 2 bin 500 yeni üye kazandık. Şimdi üyelerimizin yüzde 65'i gençlerden oluşuyor.”

261 ÖĞRENCİYE BURS

Gençleşen üyelerle birlikte koordinasyon kurulları ve komiteler oluşturduklarını vurgulayan Baylav'ın verdiği bilgiye göre 19 komite aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Büyük Kulüp'ün 45 ülkede kardeş kulüpleri de var. Baylav, “Oxford'tan Cambridge'e kadar kardeş kulüplerimiz var. Bizim üyelerimiz o ülkelere gidebiliyor, onlar da buraya gelebiliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Duran Akbulut'un vefatından çok etkilendiğini belirten Baylav “Yeni yeni kendime geliyorum” dedi. Cenazeden sonra üyelerin bir arada olmasından çok etkilendiğini vurgulayan Baylav, “Bu yüzden daha hırslı ve heyecanlı şekilde daha fazla çalışmak için bu görevi istiyorum. Ve eminim ki; bu seçimde şimdiden söyleyebilirim, Büyük Kulüp tarihinde katılım patlaması yaşanacak” diye konuştu.

261 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Metin Baylav, “Üniversite öğrencimiz de var. Tamamen karşılıksız olarak her ay burs veriyoruz. Bu genç arkadaşlarımız kurulan komitelerde çeşitli seminerler düzenliyorlar” şeklinde konuştu.

İŞTE BAYLAV'IN EKİBİ

Büyük Kulüp yönetimine güçlü isimler talip. Metin Baylav'ın listesinde 1 başkan 10 asil yönetim kurulu üyesi ve 7 yedek üye bulunuyor.

Yönetim kurulu üyeleri arasında (oturanlar sağdan sola) Dr. Müge Akdağ Yazgan, Prof. Dr. Koptagel İlgün, Metin Baylav, Emekli Orgeneral Necdet Timur, Dr. Fatih Recep Saraçoğlu bulunuyor. Listede (ayaktakiler sağdan sola) Mahmut Tanyol, İnal Aydınoğlu, Prof. Dr. Mesut Parlak ve Dr. Oktay Varlıel de yer alıyor. Asıl listede yer alan adaylardan Gül Araz ve Turan Sarıgülle fotoğrafta yer alamadı.

Baylav'ın listesinde yedek üyeler ise Derya Adıgüzel, Barış Tepecik, Duygu Eren, Mert Kutlu, Feyza Çuhadaroğlu, Feyza Olgaç ile Cumhur Hodara'dan oluşuyor. Baylav, “Üyelerimiz ve 240 çalışanımız da aileleriyle çok mutlu. Hedeflerim arasında B Blok var. Seneye komple yenilenecek. Avrupa Yakası'nda bir şube açacağız” dedi.

ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLIYIZ

Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Metin Baylav şöyle konuştu:

“Tüzüğümüzün 1'nci maddesi Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı kalmaktır. Siyasi hiçbir çalışmamız yok. Kulübümüzde ‘siyasi toplantılar yapılamaz' maddemiz var. Rol modeli olabilecek işadamlarımızla konferanslar düzenliyor ve seminerler hazırlıyoruz. Birleşmiş Milletler üyelerinin de katıldığı toplantılarımız oluyor. Bu başarıların hepsini Yönetim Kurulumuz ve üyelerimizin el birliği ve işbirliği ile yapıyoruz. Üyelerimizle sık sık bir araya gelip toplantılar düzenliyoruz. 27 Nisan'da bir araya gelerek taleplerini alacağımız toplantı düzenleyeceğiz.”

İLK DEFA ADAYIM 

7 Mayıs'ta seçim yapılacağını belirten Metin Baylav, Gündüz Kaptanoğlu'nun da aday olduğunu hatırlattı. Baylav şunları söyledi: “Kaptanoğlu, daha önce yapılan iki seçimde de adaydı. Ben ilk kez başkanlığa adayım, ama 37 yıldır her seçimde varım. Çok işlerim var, bırakabilirim. Ben sabah 09.00'da kulübe geliyorum, akşam 21.00'a kadar her gün buradayım.  Amerika'dan getirdiğim, çok özenerek yaptırdığım kış bahçemiz var. Büyük Kulüp'te bizim için önemli olan GURME'yi hizmete açtık. Şarküteriden et reyonuna, yiyecekten içeceğe burada her şeyi bulabilirsiniz. Burada konaklama hariç otelde bulabileceğiniz bütün konforu sunuyoruz.”

Yalçın Bel/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde