Burası Hollanda değil Boğaziçi Üniversitesi: Üç muhalif kadına propaganda yasağı

Burası Hollanda değil Boğaziçi Üniversitesi: Üç muhalif kadına propaganda yasağı

CHP’li Böke’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde, bağımsız vekil Nazlıaka’nın Bilgi Üniversitesi’ndeki programları rektörlerce, Meral Akşener’in Niğde etkinliği ise valilik tarafından iptal edildi.

Burası Hollanda değil Boğaziçi Üniversitesi: Üç muhalif kadına propaganda yasağı
16px
24px
17.03.2017 07:50
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin Boğaziçi Liderler Zirvesi’nde yapacağı konuşma, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından engellendi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Bilgi Üniversitesi’nde yapacağı “Kadına Şiddete Hayır” konferansı üniversite yönetimi tarafından iptal edildi. Niğde Valiliği tarafından alınan 7 günlük gösteri ve yürüyüş yasağı nedeniyle, MHP’li muhaliflerden Meral Akşener’in katılacağı toplantıya da yasak geldi.

Rektör engeli

CHP’li Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl 18-19 Mart tarihlerinde düzenlediği Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nin 2. gününde, 19 Mart 2017 Pazar günü, saat 16.20 - 17.00 arasında “Yeni Ekonomide Liderlik” konusunda bir konuşma yapacaktı.

Toplantıya sayılı günler kala, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Böke’nin konuşmasının programdan çıkarılmasını istedi. Konuşmasının Rektörlük tarafından iptal edildiği Böke’ye önceki gün bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, engelleme gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Akademi kulislerinde rektörün, “referandum sürecinde hayır tezinin dile getirilmesinden duyduğu çekince nedeniyle” Böke’nin konuşmasını engellediği ifade ediliyor. Öte yandan rektörün, iptalle ilgili olarak “OHAL nedeniyle siyasi kimliklere izin veremem” dediği de ileri sürüldü.

Nazlıaka’ya iptal

Nazlıaka’nın Bilgi Üniversitesi’nde yapacağı “Kadına Şiddete Hayır” konferansı üniversite yönetimi tarafından iptal edildi.

Üniversiteye öğrencilerin davet ettiği Nazlıaka, “Muhalif kimliğimizden dolayı bizi salonlarda, kürsülerde, meydanlarda, üniversitelerde konuşturmamaya ant içenlerin, bu saatten sonra ‘Avrupa bizi konuşturmuyor’ deme hakkı da yoktur” dedi. Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan’ın, Nazlıaka’ya, “Üzerimde çok baskı var” diyerek özür dilediği öğrenildi. Referandumda kararının “hayır” olduğunu açıklayanlara dönük hukuksuzluk yapıldığını belirten Nazlıaka, “Mağduru oynama konusunda iktidarın eline kimse su dökemiyor. Aynı mağdurlar işine gelmeyince bizlerin sesini kısmak için elinden geleni yapıyor” dedi.

Akşener’e izin yok

Niğde’de 20 Mart’ta yürürlüğe girecek ve 7 gün sürecek yürüyüş, toplantı, miting, konferans, panel ve bildiri dağıtma yasağı 21 Mart’ta Saray Düğün Salonu’nda yapılacak olan ve Akşener’in katılacağı toplantının da yasaklanmasını beraberinde getirdi. Ayrıca yazıda bilbordlarda asılı afişlerinde kaldırılması da istendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde