Burak Akbay gelmezse Sözcü'ye kayyum atanır, mallarına el konur..

Burak Akbay gelmezse Sözcü'ye kayyum atanır, mallarına el konur..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, SÖZCÜ Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebi önceki gün İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.

Burak Akbay gelmezse Sözcü'ye kayyum atanır, mallarına el konur..
16px
24px
29.05.2017 04:22
ABONE OLgoogle

Sulh Ceza Hakimliği, yurtdışında bulunan Burak Akbay hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Sözcü'de yer alan habere göre nisan ayının 16'sında Burak Akbay referandumda vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere Londra'dan İstanbul'a gelip oyunu kullandı. Türkiye'ye giriş ve çıkışında herhangi bir sorun yaşamadı.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı..

Burak Akbay mayıs ayının ortalarında da anneannesinin cenaze törenine katılmak üzere Londra'dan İstanbul'a geldi. Yine ülkeye giriş çıkışında sorun yaşamadı.

Akbay, Londra'ya döndükten kısa süre sonra, 19 Mayıs'ta Sözcü'ye operasyon düzenlendi. SÖZCÜ'nün sahibi Burak Akbay ve 3 çalışanı için gözaltı kararı çıkarıldı. muhabirimiz Gökmen Ulu, sozcu.com.tr'nin Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun 7 günlük, Muhasebe Sorumlusu Yonca Yücekaleli 4 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Ulu ve Olgun tutuklanırken, Yücekaleli serbest kaldı. Tutuklamalardan saatler sonra ise Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sözcü Gazetesi'nin patronu Burak Akbay nerede?

“MALLARINA EL KONUR, KAYYUM ATANIR”

Burak Akbay'ın yurtdışına çıkışından birkaç gün sonra SÖZCÜ'ye operasyon için düğmeye basılması, ‘esas plan'ın SÖZCÜ'ye el koymak olduğunu ortaya koydu. Hukukçular, bu konudaki düzenleme için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 248'inci maddesini işaret etti. Bu maddede şu deniliyor:

“Kaçak sanığın duruşmaya gelmesini sağlamak amacıyla Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına amaçlı orantılı olarak mahkeme kararıyla el konulabilir ve gerektiğinde idaresi için kayyum atanır. El koyma ve kayyum atama kararı müdafiine bildirilir.”

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde