Bunlar rövanş mı, yoksa baskın seçim mi var?

Bunlar rövanş mı, yoksa baskın seçim mi var?

Kulis fısıltılarına göre de Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ile genel seçimi mahalli seçim öncesine almak istiyor. Tarih olarak da bu yılın Kasım sonu veya gelecek yılın ilkbaharı deniliyor...

Bunlar rövanş mı, yoksa baskın seçim mi var?
16px
24px
28.07.2017 09:06
ABONE OLgoogle

Sabahattin Önkibar'ın köşe yazısından alıntı

Bunlar rövanş mı, yoksa baskın seçim mi var?
 
Türkiye kuşatıldı. ABD ile AB, Ankara’ya örtülü bir savaşı ilan ettiklerini artık saklamıyor.

AKP iktidarının dışarda dostum dediği bir 300 binlik çadır devleti olan Katar’ın Şeyhi, bir de Barzani vardı ki, o peşmerge de referandum diyerek sırtımıza bıçağı bir kere daha sapladı.

Buna paralel olarak içerde FETÖ gibi büyükbir casus şebekesi ile savaştayız.

PKK ise kitlesel isyan için zemin arıyor.

Ekonomi bıçak sırtında, bankaların sermaye ve bilançolarıyla oynanmaya başladı ki bu açık kriz işaretidir.

NEDEN MERVE KAVAKÇI?

Toplum uzun yıllar etnik,mezhep ve inanç temelinde zaten ortadan bölünmüş.

Kurumlar çökmüş ve şahıs devleti kuralları işlemeye başlamış.

Kısacası Türkiye tartışmasız biçimde olmak ya da olmamak noktasında!

Peki böylesine hassas bir süreçte Merve Kavakçı gibi toplumu birleştiren değil, tam ortasından ayrıştıran birinin Malezya’ya büyükelçi yapılması neden?

Hayır sorun Merve Hanımın kişiliği değil, o şahsen büyükelçiliği hak ediyor da olabilir. Söylemek istediğim siyasi imajı sebebiyle milyonlarca hasmı olan bir ismin adeta bayrak dikmeyi çağrıştırırcasına büyükelçi olarak atanmasıdır.

CİHAD, NİKAH, KUDÜS!

Toplumun en az yüzde 50’sinin kesin itiraz edeceği böyle birine ülkeyi temsil ettirmek yoksa rövanş alma duygusunun tezahürü müdür?

Devam edelim.

Aynı zaman diliminde yine siyasal islamı rejime geçişi çağrıştıran şeyler ardı ardına oluyor yani adeta açılan bir paket söz konusudur.

Durduk yerde cihad gibi ayrıştırıcı ve netameli bir kavramı eğitim müfredatına almak neden?

Müftülerin nikah kıymasına birden niçin ihtiyaç duyuldu.

Bütün dünya ile sorunluyken Kudüs bağlamında yapılan o sözde o cengaverlikler Türkiye’ye ne kazandırır?

Yahu israil’e ihtiyacımız var deyip, onu omuzuna alan AKP iktidarı değil mi?

Öyle ise nedir bu tiyatro?

İÇ SAVAŞA DESTEK

Yukarıda belirttim bulunduğumuz kaygan zeminde bu tür konular zaten birbirine hasım olan toplumu gerip, düşman konumuna sokmaz mı?

ABD, AB, PKK ve FETÖ sokağı patlatmak ve iç kargaşa çıkarmak isterken, ülkeyi yönetenler onların bu rezil amaçlarına bu şekilde toplumu gerip ayrıştırarak destek vermiş olmuyorlar mı?

Tahminim bu yapılanın AKP’nin klasik muhafazakar seçmen tabanını konsolide etmek içindir, lakin ülke yıkıldıktan sonra seçmeni ne yapacaksınız?

Muhtemeldir ki baskın bir erken seçim eşiktedir ki Tayyip Erdoğan’ın dün milletvekilleri ve bakanlarla ortak toplantı yapması bunun için olabilir.

KASIM VEYA İLKBAHAR

Kulis fısıltılarına göre de Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ile genel seçimi mahalli seçim öncesine almak istiyor. Tarih olarak da bu yılın Kasım sonu veya gelecek yılın ilkbaharı deniliyor...

Tayyip Erdoğan’ı erken seçime teşvik eden bir diğer husus ise , muhalefetin dağınıklığı ve yeni oluşumların henüz gerçekleşmemesiymiş!

Yok ard arda açılan o paketler erken seçim için değil de, mazaallah Cumhuriyet ile Atatürk’den rövanş yani rejimi resmen değiştirmek için ise, bilinsin bunun adı devlet olarak musalla taşına yatmak ve Fetullah’dan kaçarken İhvan’a tutulmak olur.

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde