Bülent Eczacıbaşı'dan ilk açıklama: Hangi habere tepki gösterdi?

Bülent Eczacıbaşı'dan ilk açıklama: Hangi habere tepki gösterdi?

Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopter, Beylikdüzü’nde televizyon kulesine çarparak düştü. Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, olay yerinde açıklama yaptı...

Bülent Eczacıbaşı'dan ilk açıklama: Hangi habere tepki gösterdi?
16px
24px
10.03.2017 11:02
ABONE OLgoogle

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece- Beylikdüzü arasındaki Endem Televizyon Kulesi'ne çarparak düştü.

Helikopter kazası Eczacıbaşı Holding'i yasa boğdu. İstanbul Büyükçekmece'de, saat 11.30 sıralarında, bir helikopter düşen helikopterde Eczacıbaşı Yapı Grubu'nda görevli üst düzey isimleri le yabancı konukları vardı. 

Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü: 5 kişi hayatını kaybetti

İlk belirlemelere göre, helikopter kazasından kurtulan yok. Kaza sırasında helikopterde 2 pilot, 1 Türk ve 4 Rus işadamı bulunuyordu. Yolcular ise 2 kadın, 3 erkekten oluşuyordu.

BÜLENT ECZACIBAŞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere gelen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı.

Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi.

Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

'ESENYURT'TAN KALKTI' HABERLERİNE TEPKİ

Bülent Eczacıbaşı, helikopterin Esenyurt'taki fabrikadan değil Atatürk Havalimanı'ndan kalktığını söyledi.

Eczacıbaşı'na ait helikopterde ölenlerin kimlikleri belli oldu

Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu.  Uçuş ekibi kaptan pilot Alaattin Nacar ve kaptan pilot Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde