Bülent Arınç: Başbakanlık olacak diye düşünüyordum

Bülent Arınç: Başbakanlık olacak diye düşünüyordum

Başbakan Yardımcısı Arınç, “AK Saray” adlı binanın Başbakanlık olacağını düşündüğünü belirterek, “Ancak, Erdoğan burayı kullanmayı tercih etti” dedi

Bülent Arınç: Başbakanlık olacak diye düşünüyordum
16px
24px
24.10.2014 07:51
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılan yeni binaya Başbakanlığın taşınacağını düşündüğünü ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orayı kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Arınç “Başbakanımızla konuştular ve mutabık kaldılar. Cumhurbaşkanımız öyle uygun gördü” ifadesini kullandı.

“Sekreterya yok”

A haber kanalında katıldığı programda soruları cevaplayan Bülent Arınç, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “Abdullah Öcalan’ın 5 kişilik sekretaryası olacak” sözlerine ilişkin, “Böyle bir şey yok. Adına sekretarya dersiniz ama başka bir yöntem olabilir. Bunu söyleyenler dileklerini isteklerini konuşuyor olabilirler” dedi.

Arınç, “Öcalan’ın talebi şöyledir; ‘ben burada yalnızım, benimle gelip görüşüyorsunuz, süreç de devam ediyor, süreç devam ettikçe benimle ne konuştuğunuzu, ne karar alacağınızı takip etmem lazım’. Bu haksız bir talep değil bana göre... Madem ki gidilip gelinen, mesajları ulaştırılan bir insandır; kendisine bazı imkanların hukuk içinde sağlanmasında Adalet Bakanlığı gerekli olanı yapacaktır. Adalet Bakanlığı bunun cezaevi şartları içinde nasıl olacağını dikkat alacak. Bu bence makul bir istektir. Sekretarya zaten Adalet Bakanlığı çalışıyor üstünde. Bu yanında bulunan hükümlülerden veya yeni getirilecek hükümlülerden de olabilir. Ama kesinlikle dışarıdan gelmeyecek. Ve bu o cezaevi şartları içinde kanun, yönetmelik ne diyorsa o kapsamda olacak” yorumunda bulundu.

“İstihbarat görüşüyor”

Arınç: “İstihbarat kendisiyle (Öcalan) görüşüyor, bazı konularda mutabık kalınıyor; ama bu kararların yazılmasında not edilmesinde, bunların aşama aşama takip edilmesinde -benim birkaç kişiye ihtiyacım var, onları da bu cezaevi şartlarında bulundurursanız ben yararlanırım- demişse bunu Adalet Bakanlığımız karşılayacaktır. Ancak bir şeyle karıştırmayalım. Yani bundan sonra İmralı Cezaevi’ne farklı insanların, onların içinde farklı mesleklerden insanların gitmesi bulunması konusu Akil İnsanlar toplantısında da gündeme gelmişti.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde