Bu yatırım kaçmaz: İstanbul'da 1500, Malatya'da 7 Dolar

Bu yatırım kaçmaz: İstanbul'da 1500, Malatya'da 7 Dolar

2015'in ilk meclis gezisini Malatya'ya yapan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeleri Malatyalı sanayici ve işadamları tarafından sıcak atmosferde karşılandı.

Bu yatırım kaçmaz: İstanbul'da 1500, Malatya'da 7 Dolar
16px
24px
25.05.2015 04:47
ABONE OLgoogle
Aralarında İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile meclis üyelerinden oluşan toplam 82 kişilik bir heyetle Malatyaya gelen İstanbullu sanayiciler, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasıyla ortak meclis toplantısında bir araya geldi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve çok sayıda Malatyalı iş adamı katıldı.

İSO Meclis Üyesi Malatyalı iş adamları Rıdvan Mertöz, Mustafa Necati Tecdelioğlu, İsmail Hakkı Kısacık, Ahmet Çalık ve Mehmet Demezoğlu, bu organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağladı..


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği ve kardeşlik protokolü imzalayan İSO Başkanı Bahçıvan, bu protokolle üniversite- sanayi işbirliğinde edinmiş oldukları tecrübeyi Malatyalı sanayicilerle paylaşacaklarını kaydetti. 

Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, ile İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın birlikte yönettiği toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan “Vizyon ve imkanların kısıtlılığından dolayı dedeler, babalar İstanbul’daki fırsatları değerlendirmek için İstanbul’a göç ettiler ama artık girişimci torunların yatırım için memleketlerine geri dönme vakti geldi.” dedi.

Malatya TSO ile yapılan ortak meclis toplantısında konuşan Bahçıvan: “Anadolu şehirlerimizin en önemli eksiği şehirlerin uzun vadeli vizyonlarının olmaması. Şehirlerin vizyonları, valilerin, belediye başkanları ya da siyasi liderlerin değişmesiyle değişiyor. Planlanan stratejiler rafa kalkıyor, heyecan düşüyor. Artık şehirlerin vizyonları siyasi yaklaşımlardan ayrı kendi mecrasında oluşturulmalı.”

Bahçıvan: “Hükümetin ve muhalefet partilerinin yeniden üretime dönüş noktasında yatırımların finansmanıyla ilgili önerdiğimiz kalkınma bankası projesini sahiplenmesi bizi sevindiriyor. Teşhiste mutabıkız umarım tedavide de mutabık kalırız.”

MALATYA'DA YATIRIM FIRSAT

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2 Organize Sanayi Bölgesine sahibiz ve 274 firmayla 22bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 3. OSB'yi de tamamlayıp 2023 stratejileri doğrultusunda 500 işletmeyle 50 bin istihdam ve 2 milyar ihracatı hedefliyoruz" dedi. 

Erkoç, Malatya'da 4. bölgede teşviklerinden yararlandıklarını OSB'de yatırım yapanların ise 5. bölge teşviklerin geçerli olduğunu söyledi. Erkoç, OSB'de arsa fiyatlarının çok ucuz olduğunu söyleyerek, "Biz sadece metrekare için altyapı harcaması olarak 7 dolar alıyoruz. Arsa parası almıyoruz" dedi. İSO Meclis üyesi Kemal Akar da arsanın çok ucuz olduğunu söyleyerek, "Şuanda İMES'de arsa metrekare fiyatı 1500 Dolar. Burası bedava" diye konuştu.




İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile meclis üyelerinden oluşan toplam 82 kişilik bir heyetle Malatyaya gelen İstanbullu sanayiciler, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasıyla ortak meclis toplantısında bir araya geldi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde