Bu satış çok ses getirir: 139 yıllık Türk markası Amerikalılara satılıyor

Bu satış çok ses getirir: 139 yıllık Türk markası Amerikalılara satılıyor

ABD'li gıda şirketi Bunge, Anadolu Grubu şirketi Ana Gıda'yı satın alıyor. Ana Gıda'nın markaları arasında Komili ve Kırlangıç zeytinyağları bulunuyor.

Bu satış çok ses getirir: 139 yıllık Türk markası Amerikalılara satılıyor
16px
24px
16.12.2016 08:20
ABONE OLgoogle

40 ülkede 35 bin işçi çalıştıran ABD merkezli gıda devi Bunge, Komili, Kırlangıç gibi markaların üreticisi Ana Gıda'nın satın alımı konusunda kesin anlaşma sürecine girildiğini duyurdu.

1818’de kurulan Koninklijke Bunge B.V.(Bunge), hisselerin yüzde 55.25'ini Anadolu Endüstri Holding A.Ş.(AHE)'den alırken, kalan yüzde 44.75 hisseyi ise SEEF Foods S.A.R.I.'dan aldı.

Bugün açıklandı: Türk devi onlara satılıyor

‘SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ’

Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton, Ana Gıda şirket satın alımının, Bunge'yi yüksek katma değerli zeytinyağı pazarına lider konumdan sokarak, ürün yelpazesini genişleteceğini söyledi. Ayton, “Her iki şirketin bilgi ve uzmanlığını tam gıda zinciri bakış açısıyla birleştirerek üstün nitelikli ürünler ve yüksek müşteri hizmet kalitesine ulaştırıyor olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Bunge EMEA CEO'su Tommy Jensen, “Bu satın alma, katma değerli ürünlere daha fazla odaklanarak ürün çeşitliliğimizi güçlendirme stratejimizle tam olarak uyum göstermektedir. EMEA bölgesinin bitkisel yağlar sektöründeki en büyük ve en hızlı büyüyen pazarında, hali hazırda var olan faaliyetlerimizi de pekiştirecektir” dedi.

ASIRLIK ZEYTİNYAĞI MARKALARININ SAHİBİ

2001 yılında kurulan Ana Gıda, yüzde 30'a yakın pazar payıyla Türkiye'de zeytinyağı sektöründe lider konumunda bulunuyor. Anadolu Grubu şirketi olan Ana Gıda’nın bünyesinde Komili, Kırlangıç ve Sezai Ömer Madra markaları bulunuyor.

Komili, 1878 yılından, Kırlangıç markası ise 1953 yılından beri üretiliyor. Sezai Ömer Madra markasının geçmişi ise 1914 yılına dayanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde